Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Haziran Cuma günü katıldığı Hilye-i Şerif Sempozyumu'ndaki, en az FETÖ kadar tehlikeli, Peygamber düşmanı mezhepsiz/mutezili/reformist yapılanmayı kudurtan konuşmasının satır başları:

"Peygamber Efendimizin aleyhisselatı vesselam güzel ahlakını anlatan davranışlar dünyanın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığı ile ifade ediyoruz. Ashabının görmeye doyamadığı peygamber sevgisini en güzel hiyleler yazıyor. İlk hilyeyi yazan Hz. Ali (R.A)'dan bugüne pekçok sanat ve gönül sultanı olmuştur. Hilyeler sadece yazılmakla kalınmadı."

"Rabbimizin 'Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım' dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktır. O bakımdan bu hassasiyet çok önemli. Öyleyse onun yolunda attığımız her adım bizim için şereflerin en büyüğü, en yücesidir."

"Sanatçılarımızı özelikle tebrik ediyorum. Üstad ne diyor, sanat Allah'ı aramak için vardır. Burada bir incelik yatıyor. Bu tür etkinlikler vesilesiyle tüm dallarıyla sanatın ruhumuzu okşayan kah sukunete erdiren kah coşturan etkisine şahitlik etmekten biz de memnuniyet duruyoruz."