15 Temmuz, çeşitli kesimler için farklı farklı mânâlar ihtiva eden bir gece oldu...

Meselâ, en başta Müslüman Anadolu İnsanı için senelerdir ıstırabını duyduğu küfür tahakkümü karşısındaki çaresizliğin kırılmasının ve kaybetti zannedilen şahsiyetinin yeniden şahlanışının vesilesi oldu.

15 Temmuz, senelerdir siyasî iktidardan nemalanan asalakların, dünyalık endişesi ve korku içinde, aslında Fetullahçı olduklarını nasıl ispatlayacaklarını düşünüp durdukları bir geceydi...

15 Temmuz, siyasî iktidara olan kini ve nefreti dolayısıyla memleketinin bölünmesine, parçalanmasına ve hattâ işgâl edilmesine dahi razı olanların umutlandığı bir geceydi...

15 Temmuz, PKK, IŞİD ve Şiî milisler gibi Batı güdümündeki leş kargalarının, ayakta kalan son kale Anadolu’nun hemen eteklerinde, güneydoğu sınırında, ağızlarından salyalar akıtarak beklediği bir geceydi.

15 Temmuz, Avrupalıların, son bir kaç asırdır kendilerine ait olan tüm ruhî keyfiyetleriyle beraber kaybetmiş oldukları haçlı ruhunu, belki de son kez hatırladıkları, yeniden ümitlendikleri ve alışılageldiği üzere bir kez daha onlar için hüsranla neticelenen geceydi...



Boğaz köprüsünde, tanklardan üzerine ateş açılırken, darbecilere İbda Selâmıyla direnen Muhammed Emin Tekin.

O, 15 Temmuz kahramanlarından birisi... Yeni nesil İbdacı gençlerden… Yüz akımız. 15 Temmuz gecesi, Boğaz köprüsünde tankların karşısına dikildi… Darbeye karşı direnişin sembol isimlerinden biri oldu… Darbeciler halkın üzerine ateş açmaya başladığında;

“Bilinçli olarak eğilmedim!. İbda Selâmını, FETÖ’cülerin, darbecilerin gözlerine soka soka, indına dikildim orda!” diyor…

Dakikalar içinde tank sürmeyi öğrenen Rizeli Mehmet Köse…

Darbe girişimi sırasında görevde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kamyon şoförü Mehmet Köse’nin tank sürerken görüntüleri sosyal medyada fenomen oldu.

Göztepe’de E-5 karayolu üzerinde bulunan tankı kullanan 4 çocuk sahibi Mehmet Köse, “Bu olaylar duyulur duyulmaz göreve çağrıldım. Ben Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförü olarak çalışıyorum. Sabaha kadar nöbetteydik.

Sabaha karşı vatandaşlar tarafından ele geçirilen tankın yolda olduğu söylendi. Büyükşehir belediyesi vinç gönderdi. Gittik vincin 55 tonu kaldıramayacağını gördük. Bu esnada anahtarları istedim. İçine girdik. 5 dakikada çalıştırdım. Daha sonra kullandık” şeklinde konuştu.

FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde bulunduğu gece vatandaşlar kendilerini tanklara siper ederken Üsküdar’da bir grup vatandaş da bir tankı ele geçirdi. Kendi çektikleri tank kaçırma videosunu sosyal medyada paylaştı. Görüntüler vatandaşlara şevk ve heyecan verdi.


15 Temmuz'daki karanlık gecede Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci hainlerin açtığı yaylım ateşinden korunmak için yere kapaklanan ve elinde sigarasıyla dikkatleri üzerine çeken Zafer Kütük, köprüdekilere yardım etti.

 
Darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan.

15 Temmuz Cuma gecesinin en çarpıcı görüntülerinden birini de Üsküdar’da bir güvenlik kamerası kaydetti. Hain askerlerin darbe girişimine tepki gösteren Sabri Ünal, üzerine gelen tankın karşısına geçiyor. Ellerini kaldırarak tankın ilerlemesine engel olmaya çalışan Ünal, tankın önüne yatıyor. Tankın kısa bir duraksamadan sonra yeniden ilerleyen tankın altından sapa sağlam çıkan Sabri Ünal, ayağa kalkıyor ve tereddüt etmeden ikinci tankın önüne, yere yatıyor. Tankı kullanan darbeci asker tereddütsüz ilerliyor. Kendini ikinci kez bir tankın önünde yere bırakan Ünal bu tankın da altında kalıyor ama bu kez ayağa kalkamıyor. Bu sırada caddede olaya tanık olanlar koşarak olay yerine geliyor ve yaralı Ünal’ı hastaneye götürüyor.

Şanlıurfalı tantuni ustası Danyal Şimşek ile restoran sahibi Mehmet Şükrü Kıntaş, darbe girişiminin yaşandığı gece Atatürk Havalimanı'na hareket eden tankların egzoz deliklerini elbiseleriyle doldurarak durdurdu.