28 Şubat mahkumlarının sesi olmaya devam eden ve tüm camiayı 28 Şubat’ın son 28 Şubat olması için birlik olmaya çağıran Yakup Köse 28 Şubat'ın mağdurlarıyla konuştu.

İsmail Uysal, 22 yıl önce İstanbul’da arkadaşlarıyla sokakta İslâmî bir dergi satarken gözaltına alınıyor, malum işkence seanslarının ardından tutuklanmak üzere doğruca mahkemeye götürülüyor... O günden beri de İsmail Uysal zindanda. Uysal, tutuklandığında 23 yaşında 3 çocuk babası. Şimdi ise 45 yaşında.

İsmail Uysal yaşadığını şöyle anlatıyor:

“1995 senesinde tutuklandım. Mahkemelerimiz tiyatro gibiydi, hüküm kesilmişti. Oyunu hazırlayanlar onlar, bitirenler yine onlar... Sesimizi derdimizi anlatmaya çalışmak ne mümkün? FETÖ’nün deşifre olması ve yıllardır Müslümanları kandırdıklarının ortaya çıkması sevindirici. Nihayetinde bunlar hesap verirken, bunların yasadışı yollardan hesap sordukları bizlerin dosyaları yeniden ele alınmalı. Mağduriyetimiz ortadayken dik duruşumuz, mağrur oluşumuz da ortada. Bahsetmiş olduğumuz 28 Şubat dönemi darbeyse ve FETÖ terör örgütüyse bizlerin burada tutulmaması lâzım. Bu zulmün, adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz.”