1990’lı yılardan bu yana cezaevlerinde bulunan yüzlerce 28 Şubat mazlumu için kurulan komisyon, yeniden yargılamanın önünü açacak çalışmalarını tamamladı. Bunun için hazırlanan üç taslağın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğu öğrenildi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan 7 kişilik komisyon düzenlemenin hukuki altyapısını tamamladı. FETÖ'cülerin verdiği hukuksuz yargı kararlarıyla müebbet hapse mahkum edilen yüzlerce vatandaşın hak kayıplarının önüne geçmek için yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

3 Farklı Taslak
Komisyon üyeleri, mağdurların yeniden yargılanmasına ilişkin çeşitli formüller geliştirerek 3 farklı taslak hazırladı. Yasaklara göre, o dönem işkence sonucu isnat edilen suçları kabul etmek zorunda kalan, asılsız delillerle mahkum olan vatandaşlar için yeniden yargılama yolu açılıyor. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuru için Eylül 2012'den sonra kesinleşen kararlar kriterinin de kaldırılması teklif ediliyor.

AYM Başvurularına Engel Kalkıyor
Eylül 2012 kriteri, AYM'ye bireysel başvuru hakkına engel teşkil ederek, büyük hak kayıplarına sebep oluyordu. İşkenceler raporlarla sabit olsa da mağdur avukatları Söz konusu engel nedeniyle AYM’ye başvuru yapamıyordu. Mağdur aileleri bu maddenin kaldırılmasına ilişkin taleplerini sıkça gündeme getirmiş, avukatların girişimleri sonuçsuz kalmıştı. 

28 Şubat'ın 21. senesini doldurmuş bulunuyoruz. Emperyalistler, medya, STK ve askerî bir güruhla İslâm'ı Anadolu'dan süpürmeye çalıştı. Sırf itikadına, kültürüne ve dahî vatanına sahip çıkan kahraman Müslümanlar FETÖ'cülerle aynı cezaevlerinde kalıyor. Dolayısıyla Müslümanlar için taslak, sunum ve sair şeyler değil, derhâl adalet gerekli. Onlar af değil, adalet istiyorlar.