Selâm ile…
Senelerdir Anadolu topraklarını sömüren, devlete pranga vuran, müttefiklik yalanı ile sırtımızdan bin bir çeşit çıkar sağlayan ABD ile artık hesablaşma safhasına gelmiş bulunuyoruz. Gezi olaylarının patlak verdiği 2013 baharından itibaren 17-25 Aralık, MİT tırları ve sair saldırılarla Türkiye’yi boyunduruğu altında tutmaya çalışan, 15 Temmuz’da ise artık pabucun pahalı olduğunu gören ABD, bugün de aynı gayeye matuf olarak Papaz Brunson bahanesiyle ekonomi üzerinden Türkiye’ye karşı alenî bir taarruz başlattı.

Türkiye, ekonomisinde sistem çapında yeni bir yapılanmaya gideceği yerde palyatif çözümler üretmek suretiyle bugüne kadar geldi; fakat bu son saldırı ile beraber artık bu işin böyle sürdürülemeyeceği ortaya çıktı. 

Şimdi asıl gündem, başlamış bulunan bu savaşın, hangi alternatif görüş ve çözüm yollarına başvurmak suretiyle kazanılacağıdır. Küresel boyutta katlanarak büyüyen ve salgın halini alan problemlerin, Türkiye üzerindeki tesirini hangi ekonomik “reçete”lerle tedavi edebiliriz?

İşte bu sayımızda, Türkiye’de oluşan millî şuurun çatısı Büyük Doğu-İbda’dan aldığımız ışık ile tam bağımsızlığa erişmek için ruhî ve maddî oluşun zaruretini ihtar edici ve tamamlayıcı “reçete”yi sizlerle paylaşıyoruz. 

Dergimize, içinde bulunduğumuz şartların olağanüstü oluşu hasebiyle, “Büyük Doğu-İbda’dan Ekonomi Reçetesi - Asıl Ohal Şimdi” manşetini attık. 

Kapak mevzumuzu, “Fikirsiz Ekonomiye Paçavradan Darbe” başlıklı yazısında Ömer Emre Akcebe, işledi. Bu yazıda, Türkiye’yi hedef alan saldırının hangi yolları izlediğini, mevcut konjonktür değerlendirmesini ve hâkim anlayışın sıkıntıları ile Türkiye’nin bu badireyi atlatmak için nasıl bir yol izlemesi gerektiğinin detaylarını bulabilirsiniz.  

Kâzım Albay, geçtiğimiz haftadan devamla “1924 Anayasasının Uygulanması ve Eleştirisi”ni yaparken, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu yıllardaki ekonomik tabloya da değiniyor. Yazısını “sonuç ve değerlendirme” bölümüyle neticelendiriyor.

Carlos (Salim Muhammed), geçtiğimiz hafta Venezüella Devlet Başkanı Maduro’ya gerçekleştirilen suikastı ve Maduro’nun niçin Kolombiya eski başkanı Santos’u suçladığını açıklıyor.

Abdullah Kiracı, “Hani Ekonominin Kendi Kuralları Vardı?” başlıklı yazısında, ekonominin siyasetin bir uzantısı olarak işletiliyor olmasından bahsediyor. 

Bu hafta Prof. Dr. Kerem Alkin ile bir röportaj yaptık. Alkin, “Ayağı Yorgana Göre Uzatma ve Tefekkür Dönemindeyiz” diyor.

Fatih Turplu’nun “Reel Karşılığına Doğru ABD-Türkiye Karşıtlığı” başlıklı yazısını alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Osman Temiz, “Yeni Dünya Düzeni Kurucu İradesinin Denge Kurma Hesabı başlıklı yazısıyla dergimizde.

Nazif Keskin, “Amerikan Emperyalizminin Dolar Mezalimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan”ın duruşunu mevzu ediyor.

Gülçin Şenel, “Para Bir Fikir Midir?” sorusuna cevap veriyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle…