Selâm ile...

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Baran Dergisi’nde tefrika edilen “Ölüm Odası B-Yedi” adlı eserinin “SAPMAZ ÇİZGİ (HİCRİ 1400 GERGİNİ’NDEN)” başlıklı 401. bölümünde, “HİCRİ 1 Muharrem 1440-Allah izin verirse, göreceğiz: MİLÂDİ 11 Eylül 2018” şeklinde işaret ettiği tarih, bu haftaya tekabül ediyor. Kumandanımız, bu meseleyi “Hicri 1400 Gergini” olarak işaret ettiğinde de kapağımıza taşımış ve “Hicri 1400 Gergini-Anadolu Ergini” manşetini atmıştık. 

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun perde arkasına geçmesinin ardından, işaret ettiği tarih yaklaşıp yeni bir döneme girilirken, hadiseler başdöndürücü bir sürat kazanmış durumda. Bilhassa Suriye’deki İdlip meselesi ve Doğu Akdeniz çevresinde yaşananlar, İslâm’ın yeni zafer çağının açıldığı bu demde dikkat çekiyor.  
608. sayımızın kapağında da bu meseleyi değerlendirdik ve “İslâm’ın Zafer Çağı - 1 Muharrem 1440: 11 Eylül 2018” manşetini attık. 

Kapak mevzumuzu “15. İslâm Asrı: Ruhun İntikamı” başlıklı yazısında işleyen Ömer Emre Akcebe, Kumandanımızın işaret ettiği 1 Muharrem 1440 tarihinin mânâsını değerlendirdi. Akcebe, Batı’da yaşanan Rönesans hamlesiyle hakkını alırken haddi aşan aklın, ruhun intikamıyla karşı karşıya olduğunu belirtirken, eşya ve hadiseleri yönlendirenin mücerret idrak zemini olduğuna dikkat çekiyor ve Rönesans sonrası oluşan mücerret idrak zemininin çökerken, Büyük Doğu-İbda çağının başladığını söylüyor.

Kâzım Albay, “Ceza Hukuku Anlayışındaki Değişmeler” başlıklı yazısında düşman ceza hukuku-yurttaş ceza hukuku kavramları ile ceza anlayışındaki değişimler, suç oranları ve hapis sistemini işliyor ve bunların eleştirisini yapıyor.

Ankasam Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, Türkiye-Rusya ittifakını ve dünya düzenindeki değişimi Baran Dergisi’ne değerlendirdi. Türkiye-Rusya müttefikliğini Amerika’ya karşı ehven-i şer ittifakı olarak yorumlayan Erol, Ortadoğu’yu kontrol altına alanın yeni dünya düzenini inşa edeceğini belirtti.
Abdullah Kiracı, “İktisadçı Ne İşe Yarar?” başlıklı yazısında, iktisadçıların bir sürü anlaşılmaz teferruatın içinde kaybolup, bütünü kaybettiğini ve bunun ise dünya görüşü yokluğundan kaynaklandığını ifâde ediyor.

Son günlerin en ehemmiyetli gündem maddesi olan İdlib meselesini dergimiz sayfalarında işlemeye devam ediyoruz. Bu hafta da Stratejist Abdullah Ağar’a İdlip’te neler yaşandığını sorduk. Ağar’ın Suriye’de üniter yapının korunması gerektiği vurgusu yaptığı bu söyleşi de dergimizde yerini aldı.

Ercan Çifci, “Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı” başlıklı yazısında John Taylor Gatto ve eğitim anlayışının tesirini işliyor. Çifci, Gatto’nun kimliğinden, zorunlu eğitim meselesinden ve açık kaynak öğreniminden bahsediyor.

Fatih Turplu, Yahudi tarafından işgal edilmiş Filistin topraklarında geçen bir hak arama mücadelesi vesilesiyle “Herzliya Plâjı, Moshe Puterman ve Mecelle” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Osman Temiz, “Kadüse veya Ahenk Helezonunda Görünen Horoz” başlıklı yazısında kadüse diye tabir edilen “Hermes’in asası”ndan bahsederken bunun çeşitli medeniyetlere ait mitolojik karşılıklarına da temas ediyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz. 

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle...

Cenab-ı Allah, Hicrî 1440 yılını İslâm ümmetinin kurtuluşuna vesile kılsın.