Selâm ile...
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri gerçekleşti ve Erdoğan ile Cumhur İttifakı’nın galibiyetiyle neticelendi. Bu seçimler vesilesiyle 15 Temmuz 2016 tarihini hatırlatmakta fayda var; çünkü 15 Temmuz gecesi Müslüman Anadolu halkının darbecilere karşı bir araya gelerek göstermiş olduğu birlik ve direniş ruhunun, 24 Haziran’da sandığa yansıdığını görüyoruz. 

15 Temmuz’da ne olmuştu? 15 Temmuz, başta ABD ve İsrail olmak üzere haçlı güruh ve içimizdeki işbirlikçilerinin, bir milletin yeniden filizlenmekte olan imanını boğmak için davrandığı bir hamleydi. 95 yıldır dilinin, kıyafetinin, evinin ve tabiî hepsini hülasa edici ruh kökünün saldırılmadık tarafı kalmayan bu millet, 15 Temmuz’da son iman ümidini tutmak, yeniden ona sarılmak ve onu artık bir daha bırakmayacak bir takatla direnmiş; jetlere, tanklara, bombalara ve üzerine açılan ateşe adeta değil birebir, göğsünü siper etmiş olarak 249 şehidi ve topyekûn içinde bir milletin olduğu gazisiyle dininin, dilinin, evinin artık koruyucusu olduğunu ispat etmiştir. İşte bu 15 Temmuz ruhunu anladığımız ve tekrar kavradığımız zaman, bu seçim neticesinin ne türlü bir galibiyet ve nasıl bir mânâ ihtiva ettiğini ancak o zaman anlayabiliriz...

Türkiye’de 15 Temmuz ruhuna sahip çıkan Müslüman Anadolu ile İslâm’a ve Allah’a her fırsatta saldırma cüretinde bulunan, seçimlere de “Millet İttifakı” adı altında giren şer ittifakı arasında artık apaçık bir mücadele yaşanmaktadır. Bu meyanda baktığımızda 24 Haziran seçimlerinin neticesi itibariyle Türkiye’nin, Batı ve içimizdeki Batıcı zihniyete karşı yürüttüğü istiklâl ve istikbal savaşı açısından mühim duraklardan bir durak olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 24 Haziran seçimleri ile beraber parlamenter sistem ortadan kalkarken yeni bir idare şekline geçildi. Hatırlayacağınız üzere biz uzun yıllardır mevcut sistemin köhneliğinden ve sadece belli kesimdeki insanlara yol açmasına rağmen Müslümanların faydasına hiç bir vasfa sahip olmadığından bahsediyorduk. Bu durum ile beraber aslında Türkiye’de değişimin kendisi başladı. Kapağımızda ve dergimiz boyunca 24 Haziran seçimlerini işledik. Manşetimizde “İslâm Düşmanlarına Sandıkta 15 Temmuz Tokadı” dedik. Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe “Artık Türkiye Anadolu’dan İbaret Değil” başlıklı yazısında işledi.

Araştırmacı-Yazar Cemal Toptancı ile Kürt coğrafyasını, kültürel, sosyal, dinî ve siyasî açıdan değerlendiren bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Kâzım Albay, “Millî Mücadele-Lozan-Cumhuriyet ve Tek Parti İktidarı” başlıklı yazı dizisinin beşinci bölümünde tek parti iktidarı döneminde Türkiye’nin idaresinin nasıl olduğunu anlatıyor.

Çakal Carlos (S. Muhammed), “Muhalefet Erdoğan’ın Müslüman Kimliğine Karşı” başlıklı yazısında Türkiye’deki seçimleri değerlendirirken, Avrupa’daki mülteci krizi ve geçtiğimiz hafta yapılan OPEC toplantısına değiniyor.
Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan ile seçim neticesini ve yeni sistemi konuştuk.

Fatih Turplu, “Hazır Olun: Lâiklik Elden GidiYeah” birçok veçhesiyle 24 Haziran seçimlerini değerlendiriyor. 

Bahattin Yeşiloğlu, “Bir Seçim Böyle Geçti” başlıklı yazısında, 24 Haziran seçimlerinde kazananların ve kaybedenlerin kimler olduğunu işaretliyor. 

Dergimizde ayrıca seçime özel yazı ve değerlendirmelerin yanında, bölgemiz ve dünya çapında yankı uyandıran gelişmeler hakkında haberler paylaştık. Bu hafta muhtevamız böyle... Nice sayılarımızda görüşmek dileğiyle. Allah’a emanet olunuz.