Selâm ile...
9 Mayıs 1950... Ömrü çileyle geçmiş, “Fikir Çilesi Haysiyetinin Müstesna Genci”, büyük Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun 69. doğum günü…Tüm İslâm âlemi için kutlu olsun!..
***
Geçtiğimiz hafta sonu Yahudi Devleti, artık alışkanlık hâline getirdiği Ramazanda Müslüman katliamına bir yenisini eklemek maksadıyla Gazze’ye bir saldırı başlattı. Bu saldırıya bahane olarak da iki askerinin keskin nişancı silahıyla vurularak yaralanmasını ve Gazze’den İsrail’e atılan roketleri gösterdi. İsrail, saldırılarında yine savunmasız Müslümanları hedef alırken Hamas ve İslâmî Cihad’ın İsrail saldırılarına misliyle karşılık vermesi işi tersine çevirdi.

Gazze’den 700 civarında roket atılırken, Yahudi’nin öve öve bitiremediği “Demir Kubbe”si bunların sadece 200 kadarını etkisiz hâle getirebildi. 500’e yakın roket ise Yahudi Devletini vurdu. Bu hadise bir kez daha son teknolojiyle donatılmış modern silahların savaşları kazanabilmek için yeterli olmadığını gösterdi. İsrail’in hududsuz imkânlarına mukabil Gazzeli Müslümanlar olanca imkânsızlık içinde yaptıkları roketlerle Yahudi’nin hava savunma sistemini çökertti.

Silah gücü savaşlara ne kadar tesir ederse etsin, savaşın neticesini belirleyen ruhtur. Geçmişte askerî gücün insan sayısıyla ölçüldüğü demlerde nice azların nice çoklara galip geldiği malûm. Bugün Filistin ve Afganistan gibi Müslümanların kararlı ve inançlı bir şekilde mücadele ettiği yerlerde de inancın teknolojiye karşı kazandığı zaferlere şahidlik ediyoruz. Zira, “bize Allah yeter” diyerek yola çıkan, ölürse şehid kalırsa gazi olacağına iman eden insanları hangi top, tüfek, füze yahut nükleer bomba mağlup edebilir ki? Hiçbiri...
Ümid ediyoruz ki, Hamas ve İslâmî Cihad’ın Filistin’de, Taliban’ın Afganistan’da Siyonist-emperyalistlere karşı kazanmış olduğu bu zaferler, memleketimizdeki idarecilerin de güç karşısında muvazaaya sarılmalarının ne kadar yanlış olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Kapağımızda Gazze’nin direnişini işlerken “Gazze’nin Füzeleri Yahudi’nin Demir Kubbesini Kevgire Çevirdi!” manşetini attık. Kapak mevzumuzu “Kesin Zafer” başlıklı yazısında işleyen Ömer Emre Akcebe, Gazzelilerin ve Taliban’ın zaferinden bahsederken “Türkiye, tüm bu yaşananlara bakar, görür de hâlen ibret almaz mı?” diye soruyor.

Filistinli Araştırmacı Yazar Muin Naim’e İsrail ile Hamas ve İslâmî Cihad arasındaki savaşın detaylarını sorduk. Naim, Hamas’ın meşru müdafaa hakkını kullandığını ve İsrail’i mağlup ettiğini söyledi.

Kerim Bozdağ, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun 69. Doğum günü vesilesiyle “Şehid Mütefekkir” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Çakal Carlos (Salim Muhammed), Venezüella’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen başarısız darbe teşebbüsünden bahsediyor.

Kâzım Albay, “Çağın Hususiyeti ve Müslüman’ın Vazifesi” başlıklı yazısında “çağımızdan mesul olduğumuza göre çağın hususiyetlerini bilmek, dost ve düşman kutuplarını işaretlemek zorundayız.” diyor.

Bu hafta Ramazan-ı Şerif’i karşıladık. Bu vesileyle Prof. Dr. Ramazan Ayvallıoğlu ile içinde bulunduğumuz mübarek ayın faziletleri üzerine bir röportaj yaptık. Alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Osman Temiz, “Thomas Hobbes’un Devlet Felsefesinde Leviathan Kavramı ve Şeytanın Dölü Yuda Nesebinin Kristal Krallık Hayâli” başlıklı yazısının ikinci bölümüyle dergimizde...

Yunus Ekşi, “Gerçeği Söyleyin” başlıklı yazısında İslâmî finans adı altında işletilen faizci düzenden bahsediyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle...

Allah’a emanet olun..