İgor Molotof’un Carlos hakkında bir kitap yazmak istediği ve bu sebeple Carlos'un isminin nereden geldiği, Carlos isminin Bassam Ebu Şerif tarafından verilip verilmediği sorusuna Baran Dergisi yazarı Çakal Carlos, şunları söyledi:

"Carlos isminin Bassam Ebu Şerif ile bir alâkası yok, bu yalan. Benim adım, Ekim 1970’ten beri Salim Muhammed. O dönem tüm uçuşlar için kullandığım Filistin kimlik kartlarının üzerinde yazan seçilmiş ismim budur. Filistinlilere kimlik kartı vermek için görevlendirilmiş memurun verdiği, üzerinde fotoğrafım olan kimlik kartında, yani Filistin resmi belgelerinde geçen ismim de Salim Muhammed’dir. Carlos ismi ise tabiri caizse bir kazadan ibarettir. Carlos Andres Peres isimli bir Venezüellalı vardı. Babam ona iktidara talip olduğunda yardım etmişti. Carlos Andres diye bilinen bu adam, bir kongreye katılmak üzere Beyrut’a gitti, Araplarla iyi ilişkileri olan birisiydi. Orada kendisinden bir pasaport aldım; aslında ondan sayısını hatırlamadığım kadar çok pasaport aldım. Bir Polonya pasaportuydu. Hatta 1974’te bir Hıristiyan kongresi için Jala’dan Güney Amerika’ya geçtim, Carlos Andres Peres’in elinde liste olan korumaların birine pasaportumu uzattığımda, ismi görünce çok şaşırdı; Carlos Andres Martines Torres… Daha sonra bazı gazetelerde ve haberlerde ismim Carlos olarak yayınlandı. Carlos isminin hikâyesi bundan ibaret…" 

Çakal Carlos Kimdir?
Gerçek ismi tam olarak Ilich Ramirez Sanchez (Salim Muhammed) ... Lakabı ise Çakal Carlos. Müslüman olduktan sonra Salim Muhammed ismini aldı. 25 Mart 1949 yılında Marksist bir ailenin çocuğu olarak Venezuella'nın Caracas hastanesinde dünyaya geldi. 1966 yılında annesi ve kardeşleriyle birlikte İngiltere’ye gitti ve Londra’da üniversite eğitimi gördü.
Carlos, uzun bir dönem Marksist gençlik örgütlenmelerinin içinde yer aldı. 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin kamplarında sıkı bir eğitimden geçtikten sonra işgalci İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Daha sonraki yıllar İsrail’e karşı verdiği mücadeleyi Batı'nın büyük şehirlerine taşıyan Carlos, İsrail’le ilişkisi olan birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980 yılında dünyanın en çok aranan adamı olarak ilan edilen Carlos; CIA, Mossad, Interpol ve Fransız istihbaratını birçok kez atlatmayı başardı.

Çakal Carlos özellikle yakalanmamaktaki başarısı, zekâsı ve cesaretiyle zamanla bir efsaneye dönüştü. Hakkında onlarca kitap yazıldı ve hayatını anlatan filmler çekildi. Viyana'daki OPEC Toplantısı esnasında aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alması ve olay sonrası rehineleri Cezayir'e kaçırması bütün dünyada şaşkınlığa neden oldu. Daha sonraki yıllar özellikle Fransa'ya yönelik eylemler gerçekleştiren Carlos, bir dönem Fransız devletinin korkulu rüyası haline geldi. Carlos, 25 yıl süren bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransız ve Sudan istihbaratının ortaklaşa düzenledikleri bir operasyon sonucu yakalandı. Fransız hâkimler tarafından üç yıl boyunca yargılanan Carlos, karar mahkemesinde 4 saat savunma yaparak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sizler beni yargılama hakkına sahip değilsiniz. Asıl ben sizi sömürdüğünüz, fakir bıraktığınız halklar adına yargılıyorum. Benim vatanım bütün yeryüzüdür. Kardeşlerim de ezilen, sömürülen halklardır."
Mahkeme sonrası müebbet hapis cezasına çarptırılan Çakal Carlos, yargılanma esnasında tanıştığı Fransız Avukat Isabella Coutant Peyre ile evlendi. Bir zamanlar Marksizm’e inanırken daha sonra Müslüman oldu.
Halen Fransa'da bir cezaevinde tutulan Carlos, Baran Dergisi’nde her hafta yazılarını tefrika ediyor.