Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda okutulan okul kitaplarında İslam düşmanlığının ardı arkası gelmiyor. 1. sınıf ders kitaplarında İslami kıyafetlere düşmanlık aşılanıyor. İlköğretim 8. sınıfların Türkçe kitabında İslam dininin değerlerine hakaret edilirken, İslami kıyafete alternatif olarak konulan giyim tarzı için sahip olduğumuz hak ve değerler olarak anlatılıyor.

Sadullah Sarı tarafından hazırlanan Açıkoöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi isimli 8. sınıf kitapta ise hak mezheplere saldırı yer alıyor. İtikadi mezhepler olan Maturidilik ve Eş’airilik’in yanına sapık mezhep olan Şiilik de eklenmiş. Ameli mezheplerde yer alan 4 hak mezhebin yanına bir de Caferilik eklenmiş. Kitapta ise Müslüman bir kimsenin her hangi bir mezhebe uyma zorunluluğun olmadığı, dileyen Kur’an’a bakarak dini öğrenebileceği yazıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye Kurulu ya bu kitapları incelemiyor yahut kitaplarda yer alan sapkınlıkları uygun buluyor!

2017-2018 eğitim öğretim kitaplarında İslam düşmanlığı devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca hazırlanan ders kitaplarının tepki çeken içerikleri ise şunlar:

Diyalog Safsatası:
6. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabının 148. sayfasında yer alan “Medeniyetler Ülkemizde buluştu” başlıklı metinde, FETÖ’nün Vatikan adına yürüttüğü Dinlerarası Diyalog projesi anlatılıyor. “Çan, hazan ve ezan sesi buluştu” sözününmanşet yapıldığı bir gazete haberine yer verilen metinde, “Semavi dinlerin temsilcileri tarafından dünyaya barış çağrısı yapılması amacıyla Hatay’da düzenlenen 1. Medeniyetler Buluşması dün başladı” ifadeleri bulunuyor.
 
Basına Baskı ve Yolsuzluk Yalanı:
Sosyal Bilgiler 7. Sınıf ders kitabının 1. Ünitesi’nin “İletişim ve İnsan İlişkileri” bölümünde basın özgürlüğü kılıflı siyasi bir metin var. “Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükümet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur. Anayasa’yı değiştirecek güce sahip olmalarından faydalanarak Anayasa’ya basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar. Artık yolsuzluk haberleri yayınlanmadığını bilen kötü niyetli kişiler daha da fazla yolsuzluk yapınca yaşanan ekonomik kriz ülkeyi bir kaosa sürükler.” Bu çirkin imaların yüklü olduğu metinle ilişkili sorulan 6 soru da yine basın özgürlüğü bahanesiyle oluşturulmuş hükümet karşıtı algı operasyonu mahiyetinde. 
 
FETÖ Firarisinin Makalesi:
İlköğretim 7. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Hitit Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Osman Eğri’nin “Cabbar Kulu'dan öğütler” başlıklı makalesi konuldu. Kitapta Alevilik konusu “İslam düşüncesinde yorumlar” başlığı altında işlendi. Alevi-Bektaşi inancı anlatılırken, "okuma metni" olarak “Cabbar Kulu'ndan Öğütler” bölümü yer aldı. Osman Eğri’nin adı, sayfanın altında “hazırlayan” sıfatıyla yer aldı. MEB kitabında makalesine yer verilen Osman Eğri, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün ABD’ye firar eden FETÖ’cüler arasında yer alıyor.
 
Ecdada Hakaret:
İlköğretim 4. sınıf Türkçe ders kitabında sakıncalı kitaplar arasında. Ders kitabında Milli Mücade’nin anlatıldığı bölümde “Milli Egemenlik ve Milli Mücadele” başlıklı okuma metninde, milletin İstiklal Savaşı’nı Osmanlı’ya karşı verdiği algısı oluşturuluyor. Şiirin ikinci paragrafında yer alan tuhaf sözler tam olarak şöyle: “Halkın ne sözü vardı ne oyu / Mutlak hakim idi padişah soyu / Uyutulmuş idi asırlar boyu / Uyandı, silkindi durdu bu millet”
 
Çirkin Karikatür:
6. sınıf Türkçe kitabına, küfür anlamı taşıyan ‘el hareketi’nin yapıldığı karikatür konuldu. 18 uzmanın çeşitli aşamalarda okuyup incelediği ama ‘görmediği’ vahim hatayla ilgili kitapların ilgili sayfasının yırtılarak, 1 sayfa eksik olarak okullara dağıtılması kararı alındı.
 
Yine Karikatür Vakası:
Ortaöğretim Felsefe kitabında örf ve adetlerin anlatıldığı bölümde, küfür anlamı taşıyan “orta parmak” işareti yapılmış bir karikatür bulunuyor.
 
Çıplaklık Empoze Edildi:
Sosyal Bilgiler 4. sınıf ders kitabında ise küçük bir kız çocuğunun yarı çıplak kıyafetle, bir eğitimci eşliğinde buz pateni yaptığı fotoğraf kullanıldı. “Etkinlik” başlığı altında yer verilen fotoğrafla ilgili öğrencilere, “Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Görselle ilgili düşüncelerinizi bir paragraf yazarak ifade ediniz” denildi.
 
‘Müzik’li Skandal:
İlköğretim 4. Sınıf ders kitabında ise itikadi yönden sakat bir “Latin Amerika” masalına yer verildi. “Müzik yeryüzüne nasıl geldi?” başlıklı masalda şu tuhaf sözler yer aldı: “Yeryüzünün ve gökyüzünün büyük bölümüne hükmeden tanrı, Quetzalcoatl, yeryüzünde dolaşırken ortalığın ne kadar sessiz olduğunu gördüğünde insanlara çok acımış. Hemen dört kez mağaralara seslenmiş: “Rüzgarlar gelin! (...)”
 
Denetlenmeyen bu ve benzeri skandallar için MEB Talim ve Terbiye Kurulu hesap vermeli