Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki İkiyaka Dağları'nda 25 Mart'ta başlatılan operasyon kapsamında şimdiye kadar 27 PKK' mensubu etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) İkiyaka Dağları'nda 25 Mart'ta başlatılan ve 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca yürütülen "Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu"nda Mehmetçik, şimdiye kadar 27 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda teröristlere ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar, kontrollü şekilde infilak ettirildi. Bölgede Türkiye sınırına yönelik her türlü tehdidin anında saptanarak bertaraf edilmesi amaçlanıyor.

İkiyaka bölgesine hakim tepelere konuşlu üs bölgelerinde 7 gün 24 saat görev yapan askerler, mağara ve sığınaklara girerek operasyonlar yapıyor.

Mağaraya komandolardan operasyon

Türkiye'nin en yüksek üs bölgelerinden biri olan İkiyaka Dağları'ndaki 3 bin 400 metre rakımlı Düztepe'de görevli komandolar, bir mağaraya operasyon düzenledi.

Komandolar, güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra sarp kayalıklardan inerek etrafını çevreledikleri mağarayı ateş altına aldı.

Daha sonra mağaranın içine giren askerler, burada çok miktarda malzeme bularak imha etti.