2011 seçimleri öncesinde kaset iddialarıyla istifaya zorlanan MHP Ankara milletvekili adayları Ahmet Deniz Bölükbaşı, Bülent Didinmez ve Mustafa Cihan Paçacı'nın da sahte isimlerle ve terör örgütü üyeliği gerekçesiyle dinlendiği ortaya çıktı. Bölükbaşı için 2008'de ve 2009'da, Didinmez ve Paçacı için ise 2009'da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden dinleme kararı alınmış.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından önleyici dinleme kapsamında alınan dinleme kararlarına göre, Deniz Bölükbaşı ilk olarak 14 Nisan 2008’de İBDA-C üyesi olduğu gerekçesi ile Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla 3 ay boyunca dinlendi. Bölükbaşı, 1 yıl sonra 13 Mayıs 2009’da, kendisini dinleyenlerin yeniden hedefi oldu. Yine İBDA-C mensubu olarak telefonları dinlendi ancak bu kez mahkemeden ‘Haydar Baran’ sahte ismiyle dinleme kararı alındı. MHP’nin o dönemki Genel Başkan Yardımcılarından Bülent Didinmez de telekulağın hedefindeydi. Didinmez, Mustafa Türkdoğan sahte ismiyle yine Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi. Listedeki bir diğer isim ise MHP Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı’ydı... Onun telefonları da 8 Mayıs 2009’da Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden Yavuz Selim Aydoğan sahte ismi üzerinden alınan mahkeme kararı ile İBDA-C üyesi olduğu gerekçesiyle dinlemeye alındı.

CHP’liler bile İBDA-C ve Hizbullah’tan dinlenmiş

ANKARA 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin arşivinde ele geçirilen 477 kişilik liste, internete sızdırılan bazı görüntülerin yayımlanmasından sonra 10 Mayıs 2010 tarihinde partisinin genel başkanlığından istifa eden CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın yakın çevresinin de Emniyet istihbaratının yakın takibi altında olduğunu ortaya çıkardı. Bu isimlerden biri, Baykal’ın gençlik yıllarından beri yakın arkadaşı olan, sabah yürüyüşlerini birlikte yaptığı Atanur Göncü. Baykal’ın arkadaşı Göncü, 10 Ekim 2008 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ali Şahin sahte ismiyle alınan mahkeme kararı ile İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla dinlemeye alındı. Yine o dönem Deniz Baykal’ın yakın çevresindeki isimlerden biri olan CHP’nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Sekreteri Merve Petek Gürbüz de 27 Şubat 2009’da Fatih Çalışkan sahte ismi ile alınan mahkeme kararı ile Hizbullah örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlenmeye başlandı.

Anayasa Mahkemesi de İBDA-C'den dinlendi!

2008 yılında AK Parti hakkında kapatma davası açılmasından sonra Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bazı üyeleri ile görevlilerinin telefonlarının sahte isimler ile İBDA-C üyesi oldukları iddiasıyla dinlendiği ortaya çıktı.

Dinlenenler şöyle:

- Nilgün Özgüldür (AYM’nin askeri üyesi Serdar Özgüldür’ün kardeşi Haluk Özgüldür’ün eşi) 10 Temmuz 2007’de İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla dinlemeye alındı.

- Ferruh Kaleli (AYM Başkanvekili) 21 Temmuz 2008’de Mustafa Seyyid Azat sahte ismi ile İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla dinlendi. 

- Ahmet Akyalçın (AYM Üyesi) 22 Nisan 2008’de Selami doğan sahte kimliğiyle İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla dinlemeye alındı. Dinleme kararı davanın açılmasından 5 hafta sonrasına rastlıyor.

- Emine Aydoğdu (AYM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü) 25 Nisan 2008’de Halil Kızılöz sahte ismi ile DHKP-C örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlendi.