ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, merkez üssü Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısı olan depremin, 33,9 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

DEPREM 6 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Richter ölçeğine göre 7.3 şiddetinde olan deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

İRAN'DA EN AZ 100 ÖLÜ 800 YARALI

İran devlet televizyonu en az 100 kişinin öldüğünü 800 yaralının olduğunu bildirdi.

Yaralılar hastaneye sevk edilirken deprem nedeniyle bölgede birçok eve elektrik verilemediği kaydedildi. Ayrıca kentte deprem nedeniyle okulların tatil edildiği belirtildi.

IRAK'TA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 50 KİŞİ YARALANDI

Depremde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığı bildirildi. Depremden sonra ilk gelen bilgilere göre Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar var.

Kuzey Irak Sağlık Bakanlığı depremde en az 4 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İKİNCİ DEPREM 00.33'TE

21.18'deki 7.3'lük depremin ardından saat 00.33'te 4.8'lik bir deprem daha meydana geldi.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlıktan, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası Türk Kızılayı'nın bölgedeki depoları vasıtasıyla yardıma başladığı, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere sınıra yakın illerde bulunan AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerinin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiği bildirildi. Ayrıca ihtiyaç halinde bölgeye uçakla sevk edilmek üzere ilave arama ve kurtarma ekiplerinin hazır bekletildiği kaydedildi.

KIZILAY'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Irak'ta meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kınık, "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz. Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz" dedi.