Tokat’ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir imam hatip okuluna verilen Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi’nin ismi, Kemalistlerin tepkisinden sonra jet kararla değiştirildi.

Kemalizm’e karşı hâlâ eziklik psikolojisi yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Tokat’taki imam hatip lisesine Mustafa Sabri adı sehven (!) verilmiştir. Bu durum, okulun adı 24 Temmuz’da vatanı için şehit düşen Yakup Akdağ ismiyle değiştirilerek Şehit Yakup Akdağ İmam Hatip Lisesi olmuştur” dedi.

Zira geçtiğimiz hafta da 10 Kasım dolayısıyla iktidarın ve kraldan çok kralcılık yapanların Kemalizm’e göz kırpması üzerine “İrtica Hortladı” manşetini atmıştık.

Kemalistlerin yaptığı bu İslam düşmanlığına karşı hakiki cevabı veremeyip ismi jet kararla değiştiren “gayrı millî eğitim” bakanlığının bu açıklaması, hangi dansöz örnek alınarak yapılmıştır hiç de merak etmiyoruz açıkçası!

Gelgelelim meselenin aslına; M. Kemal’in ölüm fetvasını veren, Mustafa Sabri Efendi değil Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendi’dir. Topunuz cehaletinizde ve de korkaklığınızda boğulun!