Mavi Marmara anlaşmasının iptalinin İsrail’e yönelik çok ciddi yaptırımların işareti olacağını kaydeden STK temsilcileri ve hukukçular, “Kudüs’ü işgal eden ve siyonizmin başkenti haline getirmeye çalışan İsrail ile yapılan Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir” dediler.
 
Büyük şeytan ABD’nin ardına saklanarak Kudüs’ü siyonizme başkent yapmak isteyen İsrail ile varılan Mavi Marmara anlaşmasının rafa kaldırılması isteniyor. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “İşgal devleti” olarak nitelenen İsrail’in terörist askerlerinin yargılanmasının önünün açılması için STK temsilcileri hukukçular çağrıda bulundu. Akit’e konuşan STK temsilcileri ve hukukçular, şu süreçte yapılacak en mantıklı hareketin İsrail ile yapılan Mavi Marmara anlaşmasının iptali ve terörist askerlerinin yargılanması olacağını kaydettiler.
 
Şu süreçte yapılacak en doğru adımın Mavi Marmara anlaşmasının iptali edilmesi olacağını belirten Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Gelinen şu noktada çok doğru bir adım olacaktır. Biz zaten bu davanın ortadan kaldırılmasına itiraz etmiştik. Müşteki olarak bize sorulmamıştı. Bir yaptırım, uygulama noktasında çok ciddi bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin İsrail’e karşı büyük ve haklı bir tepki verdiğini kaydeden Kaya, “Ülkemizin bu konuda epey bir tepkisi mevcut İsrail’e karşı. Bu anlaşmanın iptali davanın kaldığı yerden devam etmesi hayırlı olur” şeklinde konuştu. Kaya, terör devleti İsrail’in askerlerinin yargılaması gerektiğini de vurguladı.
 
Avukat Ali Osman Bağırgan ise, “Hukuksuzluğu hukuk edinmiş bir devlet ile konjonktür gereği yapılan anlaşmanın iptal edilmesi gerekiyor. Çünkü hiçbir hukuku tanımıyorlar” dedi. Mavi Marmara’da şehit edilen vatandaşlarımızın hesabının mutlak suretle sorulması gerektiğini kaydeden Bağırgan, “Bizzat ve haklı olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından ‘işgal devleti’ olarak nitelenen İsrail’in askerlerinin şehit ettiği vatandaşlarımızın hesabı da hukuk nezdinde sorulmalıdır. Atılacak bu adım ciddi bir yaptırım da olacaktır” dedi.
 
Yeni İnsan Yeni Nizam Derneği (Yenin-Der) Başkanı ve dergimiz yazarlarından Burak Çileli, Akit'e yaptığı açıklamada “Kudüs konusunda İslâm dünyasını hiçe sayan siyonizme en iyi cevap, İsrail devletiyle Mavi Marmara saldırısı üzerine yapılan anlaşmanın iptal edilmesidir” ifadelerini kullandı. Siyonist İsrail’in askerlerinin de mutlak suretle yargılanması gerektiğin belirten Çileli, “Mavi Marmara anlaşmasının iptaliyle vatandaşlarımızı şehit eden katil İsrail askerlerinin yargılanma süreci yeniden başlatılırsa, küresel siyonizmin Kudüs oyunu bozulacaktır” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan’ın Kudüs’ün siyonizme peşkeş çekilmesine karşı en sert tepkiyi veren lider olduğunu belirten Çileli, İsrail’e yönelik en doğru yaptırımın anlaşmanın iptali olduğunu söyledi.