RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, televizyonlardaki evlilik programlarına ilişkin, "Yaz döneminde bütün yayıncılarımızla görüştük. Özellikle evlilik programı yayınlayan kanallarla. Yayıncılarımızla görüştüğümüz kadarıyla bu dönem evlilik programları olmayacak. Kendileri de bu tarz programlar yapmak istemediklerini, ekranda da bu tarz görüntülerin çirkin durduğunu belirttiler. Bu dönem farklı bir format olacaktır." dedi.

Bu tür programların canlı yayın olması ve içeriğinde özel hayatın ifşa edilmesi, kavga-dövüş, sunucuların kışkırtması veya medyatik tiplerin yer alması nedeniyle, programlar izleyiciler tarafından tercih edilmeye başlandı. Toplumları hırçınlığa, kavgaya, dövüşe ve insanların özel hayatlarına alıştıran ve bunları sevdiren programlarla mahremiyet duygusu da yok edildi. Artması gereken şikayetler de düşmeye başladı. RTÜK ise bu tarz programlara ceza vermekle yetiniyor. Halbuki cezadan öte kapatılması gereken bu programlar şimdi format değiştirerek tekrar yayınlanacak.

Denetim sadece ceza ile yapılıyorsa yayınlanan programlar bu cezayı rahatlıkta karşılayabiliyor. Kapatılmadığı sürece de toplumun değerlerini hiçe sayan ve her gün bu ahlaksızlığa bir yenisi daha ekleyen kanallar istedikleri sahada istediği gibi at koşturacaklar.