ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan’da küre başında verilen fitne pozundan sonra birbiri ardına gelişmeler yaşandı.

Saray darbesiyle yönetimi ele geçiren Trump’ın damadı Jared Kushner’in yakın arkadaşı olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte ihanetini açık eden Suudi Arabistan, hemen her gün yeni bir skandala imza atıyor. Suud’un son skandalı PKK’lılara mikrofon uzatarak terör örgütünün reklamını yapmak oldu.

ABD ve İsrail’in Körfez karakolu oldu

İran’la giriştiği vekâlet savaşında Yemen’de binlerce Müslüman’ın kanını dökmekten geri durmayan Suudi yönetimi, bölgedeki mezhep savaşına zemin hazırlarken, Trump’ın Kudüs kararına sessiz kalması ise tepki ile karşılandı. Filistin davasına sessiz kalan Suudi Arabistan, bölge ülkelerine de yön vererek ABD-İsrail’in uç karakol vazifesini üstlenmiş durumda.

PKK’nın sözcülüğünü üstlendi

ABD mandası Suudiler’in ihaneti bununla da bitmedi. Suudi Arabistan’ın yarı resmi medya organlarından “Ukaz” gazetesi, terör yuvası Kandil’e giderek PKK’lılara mikrofon uzattı.

Gazete, röportaj yaptığı PKK’lı terörist Rıza Altun’u, “PKK’nın Dışişleri Bakanı” ve “Abdullah Öcalan’ın Suriye’de kaldıkları sıradaki arkadaşlarından biri” olarak nitelendirdi.

Röportajı gerçekleştiren gazeteci Abdullah el-Gadvi, bu buluşmayı bir “fırsat” olarak değerlendirerek, “Bir gazeteci olarak; terörist şeklinde nitelendirilen ve Türk makamlarınca arananlar listesinde bulunan biriyle buluşmak, benim için bir fırsat” ifadesini kullandı. Röportajın, yaklaşık üç ay önce Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı bölgesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Siyonistler’in desteğini aldı

Ülke içinde “yolsuzluk bahanesi” ile tasfiye ettiği muhaliflere karşı ABD-İsrail desteğini arkasına alan Prens Selman, ABD projesi “Ilımlı İslam” söylemiyle başlattığı ihanet zinciri ile aldığı hizmetin diyetini ödemeye devam ediyor. Trump’ın skandal Kudüs kararına ilişkin günler sonra “lütfen” açıklama yapan Suudiler, İstanbul’da olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne üst düzey katılım göstermedi. Suud’un bu ihanetleri üzerine Kraliyet ile işleri sıkı tutma arayışına giren İsrail Yönetimi ise Veliaht Prens Selman’ı işgal altındaki Filistin’e davet etti. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan’da küre başında verilen fitne pozundan sonra birbiri ardına gelişmeler yaşandı. Saray darbesi ile yönetimi ele geçiren Trump’ın damadı Jared Kushner’in yakın arkadaşı olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte ihanetini açık eden Suudi Arabistan hemen her gün yeni bir skandala imza atıyor.

Karşılıklı ziyaret teklifi!

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz “Bence bu Suudi Arabistan’ın inisiyatif üstlenmesi için bir fırsat” diyerek, Suudi Yönetimi’nin Arap dünyasının lideri ilan etti. Suudilerle görüşmeye hazır olduklarını dile getirerek, Kral Selman’a Netanyahu’yu ülkesine davet etmesini tavsiye eden Katz, “Veliaht Prens’e de İsrail’i ziyaret etmesi çağrısında bulunuyorum’’ dedi. İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da geçen ay Suudi gazetesi Elaf’a demeç vermiş, İsrail ile Suudi Arabistan arasında İran’a karşı görüş birliği olduğunu, ülkesinin Suudi Arabistan’la istihbarat paylaşımına hazır olduğunu açıklamıştı. Ardından İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Suudi Arabistan’la İran’a karşı görüşmeler yürüttüğünü teyit etmişti.