Yemen'de koalisyon güçlerine bağlı Suudi uçakları başkent Sana'da Husilere ait olduğu ifade edilen bazı noktalara saldırı düzenledi. Saldırıda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait uçaklar Sana'nın Fec Atan bölgesinde 4 noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Sivilerin yoğunlukta olduğu bölge gece saatlerinde bombalandı.

Saldırının bilançosuna dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı ancak arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gelmesiyle acı tablo ortaya çıktı. Enkaz altında çoğu çocuk onlarca sivilin cesedi çıkartıldı. Çıkartılan cesetler ve yaralı bedenler battaniyelere sarılarak taşındı.

İç Savaşın Adı: Husiler

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

10 Binden Fazla Ölüm

Yıllardır silahların susmadığı iç savaş ülkesi Yemen'de, İran destekli Husiler başkent Sana ve ülkenin kuzeyini kontrol ediyor.
Çalkantılı yıllar geçiren ülke, halihazırda fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Hadi taraftarlarıyla Husiler Mart 2015'ten bu yana savaşıyor. Husilere karşı operasyon yapan Suudi Arabistan'ın saldırılarında 2016 yılı içerisinde yüzlerce sivil öldü. Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların bilançosu ise, 10 binden fazla ölüm.

Kolera Salgnında Yarım Milyon Ölüm

Ülkenin orta kesimlerinde bir başka güç dikkat çekiyor, El Kaide. Kuzeyden güneye önemli bir bölgeyi kontrol eden örgüt, güneybatıya doğru bazı sahil kentlerinde de otorite kurdu. Yemen'de açlık ve hastalıktan binlerce çocuk öldü. Son kolera salgınında yarım milyondan fazla insan hastalandı, 2 bini aşkın can kaybı meydana geldi. 14 milyon kişinin temiz içme suyuna ulaşamadığı iç savaş ülkesinde, büyük şehirlerde çöpler de toplanmıyor.