Türkiye, Rusya ve İran arasında varılan mutabakat kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib şehrindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgedeki keşif faaliyetleri kapsamında dün gece özel kuvvetler mensubu askerler ile zırhlı araçların İdlib bölgesine girdiği iddia edildi. Sınırı geçen asker ve zırhlı araçların sayısına ilişkin ise kaynaklardan farklı bilgiler yansıdı. Bazı kaynaklarda 12 zırhlı araç ile 80 civarında özel kuvvetler mensubu askerin sınırı geçtiği belirtildi. İlerleyen zamanlarda sınırı geçen asker ve zırhlı araç sayısının TSK’nın plan ve programı çerçevesinde artabileceği kaydedildi. Sınırı geçen askerlerin ise Afrin ile İdlib sınırında konuşlanacağı ileri sürüldü. Suriye sınırındaki askeri hareketliliğe ilişkin bazı görüntüler de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.
 
Öte yandan, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgede askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.
 
BM’nin 25 yardım TIR’ı da Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yaptı. Jandarma’nın gözetiminde sınır kapısına gelen 25 TIR işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’nin idlib kentine doğru yola çıktı. BM yetkilileri, TIR’lardaki yardım malzemelerinin İdlib ve ilçelerinde yaşayan sivil halka dağıtılacağını açıkladı.