Aselsan tarafından yerli sermaye ve teknolojiyle üretilen ‘Levent’ler, sadece liman ve üs korumasında değil, riskli koylarda devriye görevi de yapıyor. Levent İnsansız Su Üstü Deniz Aracı, farklı faydalı yüklerden oluşan modüler tasarımı sayesinde, keşif-gözetleme, acil müdahale ve haberleşme rölesi gibi değişik görevlerde kullanılabiliyor. Sistem sahip olduğu otonom seyir ve uzaktan komuta yetenekleri ile görüş hattının (ufuk) ötesinde bile 30 knot sürate kadar güvenli olarak görev yapıyor.
 
Modüler yapıdaki sistem birimleri, envanterdeki mevcut botların üzerine kolaylıkla takılabilecek şekilde tasarlandı. Yüksek süratli ve dayanıklı RHIB (Rigid-Hull Inflatable Boat) platformunda geliştirilen ve insansız ya da insanlı olarak kullanılabilen sistem, modüler altyapısı sayesinde, farklı platformlar ile kolayca entegre olabiliyor.
 
Hassas stabilize yönlendiricili TV/ Termal gözetleme sistemi ve seyir radarı ile gece/gündüz faaliyet gösterebilen sisteme, kritik görevleri gerçekleştirmek için uzaktan kumandalı silah sistemi de entegre ediliyor.
 
Levent, taşınabilir ya da gemiye veya sabit tesise konuşlandırılabilecek özellikteki ağ tabanlı kontrol konsolu ile tüm fonksiyonlarıyla uzaktan kontrol edilebiliyor. Kontrol konsolu gemi ağına ya da komuta kontrol sistemlerine entegre edilerek kullanılabiliyor.
 
Genel Özellikler
 
Yüksek Hareket Kabiliyetine Sahip RHIB Bot
 
İnsanlı/İnsansız Kullanım
 
Otonom, Uzaktan Komuta ve Gerektiğinde Araç Üzerinden Kullanım
 
Taşınabilir ya da Gemiye Konuşlu Kontrol Konsolu
 
Yüksek Hızda Veri ve Görüntü Haberleşmesi
 
Göreve Uygun Faydalı Yükler
 
İnsansız Araçların Birlikte Çalışabilirliğine Uyumluluk
 
Dizel Motor Çalışmazken Asgari 4 Saat Görev Süresi
 
Kullanım Alanları
 
Liman, Boğaz ve Deniz Ticareti Güvenliği
 
Asimetrik Tehditler ile Mücadele
 
Keşif, Gözetleme ve İstihbarat
 
Kıyı Devriyesi
 
Arama ve Kurtarma
 
Hedef Gemisi
 
Lojistik Destek