Star gazetesi yazarı Yakup Köse, 28 Şubat'ın 21. yılına girerken hapishanelerde unutulan mazlumlar adına bir süredir devam eden "Bu Son 28 Şubat Olsun" kampanyasına destek arayışını sürdürüyor. Köse, STK'lara, kamuoyunun önde gelen isimlerine, gazeteci, yazar ve akademisyenlere seslendi. Kendisi de 28 Şubat mazlumlarından olan Star gazetesi yazarı Yakup Köse, şahsi hesabından paylaştığı mesajında geniş kitlelere hitap eden hocalara da seslendi. Köse sosyal medya üzerinden şu mesajı verdi:
“Değerli hocalarımızdan, kıymetli STK'larımızdan 24 senedir zindanlarda yatan mazlumlar için destek istiyoruz. Mazlumun derdiyle dertlenmek İslami, insani, vicdani bir görevdir. Unutmak, unutturmak büyük vebaldir.”

Şenocak ve Cübbeli Ahmet Hocalardan Destek


Gazeteci Yakup Köse, İhsan Şenocak’a yönelttiği, “İhsan Şenocak hocam @ihsansenocak mazlumun dini sorulmaz diyen bir Peygamberin ümmeti olarak 24 senedir hapiste olan  28 Şubat mazlumları için neden susuyorsunuz? şeklindeki çağrısına Şenocak,” Allahumme Ya Rabbi! İslam’a olan muhabbetlerinin bedelini 24 yıldır zindanla ödeyen Mazlum kullarına nusret eyle” duasıyla karşılık verdi.
Gazeteci Köse'nin destek çağrısına cevap veren bir başka isim ise,  Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü oldu. Ünlü, Köse'nin aynı çağrısına şu mesajı verdi: “20 küsur senedir hala 28 Şubat mağduru olarak içerde bazı mazlumların bulunduğunu bilmemiz bizi çok rahatsız etmektedir. Bir an evvel bu zulmün nihayete erdirilmesi ve adaletin tecelli etmesini Rabbimizden niyaz ediyor, yetkililerimizden de rica ediyoruz.”
Köse, ayrıca Nurettin Yıldız, Abdülkerim Balkanlıoğlu gibi sosyal medyada geniş kitlesi olan isimlere de seslendi. 21.yıldönümüne girerken, sosyal medyada 28 Şubat zulmüne son verilmesi çağrı ve uyarıları sürüyor.
Baran Haber