ABD Başkanı Donald Trump, eski FBI Direktörü James Comey’yi kovmasıyla ilgili soruşturma hakkında Twitter’dan yaptığı açıklamada, “FBI Direktörü’nü kovmamı söyleyen adam tarafından FBI Direktörü’nü kovduğum için soruşturuluyorum! Cadı Avı” dedi.

Kamuoyunda Comey’nin görevine son verilmesi yönünde rapor veren kişinin ABD Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein olduğu biliniyor.

Rosenstein, aynı zamanda Rusya soruşturmasına atanan özel savcı Robert Mueller’in bu göreve getirilmesindeki en önemli isim olarak da kabul ediliyor. Trump, ABD Adalet Bakanlığı’nın resmi önerisi doğrultusunda Comey’yi görevden aldığını açıklamış, daha sonra “Bu öneri olmasaydı bile onu görevden alacaktım.” değerlendirmesini yapmıştı. Önceki hafta Kongre’de ifade veren FBI’ın eski patronu Comey, Trump’ın Rusya soruşturması kapsamında herhangi bir soruşturma altında olmadığını açıklamıştı. Öte yandan bu hafta başında, Trump’ın, eski FBI Direktörü Comey’i kovmasından dolayı özel savcı Robert Mueller’in soruşturması altında olduğu iddia edilmişti. Trump iddiaları doğruladı.