Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB)  Frankfurt’taki yeni genel merkezinin açılışı, sokakları savaş alanına çevirdi. Çıkan olaylar nedeniyle polisle göstericiler çatıştı. AMB’nin kemer sıkma politikalarını ve yeni banka binasının yüksek maliyetini protesto eden kapitalizm karşıtı “Blockupy” hareketinin eylemine 10 bine yakın gösterici katıldı. Çevredeki bazı binaların camlarını kıran protestocular, sokaklarda bulunan kaldırım taşlarını sökerek yola attı. Polis biber gazı ve “joplu” müdahalede bulunurken bir çok göstericiyi gözaltına aldı.

Gezi’nin bülbülleri 3 maymunu oynuyor…

Gezi olayları sırasında Türkiye’ye saldıran Batı medyası ve Batıcı Türk medyası, Almanya'daki protestolar sırasında göstericilere orantısız güç kullanan Alman polisini görmezden geldi. Gezi olayları sırasında Taksim’den ayrılmayan CNN’in yayın aracını Almanya’da kimse göremedi. Türkiye’ye polisin orantısız güç kullandığını iddia ederek topyekûn saldırıya geçen Batı’nın ve içimizdeki Batıcıların ikiyüzlülüğünü bu hâdise bir kez daha bize gösterdi.

Alman Yetkililer Çark Etti:

“Polise Şiddet Haklı Çıkarılmaz.”

Gezi olayları sırasında Türk Polisi’nin eylemi bastırmadaki davranışlarına sert eleştiriler getiren hatta “Gezi”cileri destekleyen Alman Hükümeti, sokak gösterileri sebebiyle Frankfurt sokaklarının savaş alanına dönmesine mukabil orantısız güç kullanmaktan imtinâ etmedi. 550 eylemci gözaltına alındı. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Twitter’dan yaptığı açıklamada, polise karşı şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacağını söyledi. Olay çıkaranların bunun sonuçlarına katlanmaları gerektiğini belirten Maas, “Gösteri yapma hakkını istismar edenler, yasaların sertliğini hisseder” ifadesini kullandı.

Gezi eylemleri sırasında ise Alman yetkililer bu ifadelerin tam tersini kullanmışlardı. Gezi olaylarını destekleyen ülkelerin başında Almanya geliyordu. Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Merkel, “protesto herkesin hakkı. Tek suçlu var o da polis ve hükümet. Almanya olarak bunu dehşetle izliyoruz” şeklinde açıklamalar yapmışlardı.

SON SÖZ: Eğer Türkiye’de bir hadiseyi gavurlar, hele de hükümet bazında destekliyorsa, orada dikkat etmek lazım. Hâlâ Gezi’de din düşmanlığından başka bir şey, bir antiemperyalist yön arayanlar varsa, onların da niyetlerinden şüphe ederiz.