Juventus'un şehri Torino'daki San Carlo Meydanı'nda dün akşam yaşananlar, son aylarda özellikle Avrupa kentlerinde meydana gelen terör saldırılarının etkisiyle kontrol altına alınamayan terör korkusunun yol açabileceği olumsuzlukların boyutunu ortaya koydu. 

PANİĞİN NEDENİ MEŞALE VE DÜŞEN KORKULUK
Valilik, dev ekranlardan takımlarının kritik maçını izlerken 30 bin civarında İtalyan taraftarın bulunduğu meydanda yaşanan paniğin nedenin henüz net olmadığını kaydetti.
Bazı tanıklar, bir grup taraftarın yaslandığı yer altı otoparkına inen merdivenlerin korkuluğunun düşmesiyle güçlü bir ses duyulduğunu, bu nedenle bir terör saldırısı yaşandığının sanıldığını anlattı. 
Bazıları ise, bir kişinin attığı meşalenin ardından "bomba var, kaçın" çığlıkları üzerine korkuya ve paniğe kapılan binlerce kişinin meydandan kaçıştığını anlattı. 

Yaralıların çoğunun, yerdeki kırık şişelerin üzerine düştüğü belirtildi.
İtalyan basını, bu kadar çok insanın toplandığı meydana cam şişelerin sokulmasına izin veren güvenlik güçlerini eleştirerek, böyle büyük etkinliklerde alınabilecek güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini yazdı.
Çevredeki hastanalerin acil servislerine kaldırılan yaralıların büyük bir kısmının taburcu edildiği belirtildi.

 

"KUTLAMA VE SEVİNÇ AKŞAMI OLMALIYDI"
Real Madrid'in şampiyonluğu elde ettiği karşılaşmayı stadyumda izleyen Juventus Başkanı Andrea Agnelli, katıldığı yayıncı kuruluşun canlı yayınında Torino'da yaşanan izdihamı değerlendirerek, "Juventus, sezonun en önemli maçında çok çaba gösterdi. Bu, bir kutlama ve sevinç akşamı olmalıydı, ama olmadı. İzdihamda yaralananlarla dayanışmamı ifade etmekten başka elimden bir şey gelmiyor" ifadesini kullandı. 

"HEYSEL FACİASI GİBİYDİ"
Meydandaki izdihamı yaşayan bir tanık da bunu, Heysel Stadı'ndaki faciaya benzeterek, "O facia yaşandığında oradaydım. Meydandaki izdiham da Heysel faciasına benziyordu" ifadesini kullandı. 

Brüksel'deki statta 29 Mayıs 1985'te Juventus ile Liverpool arasında oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçının başlamasından önce Liverpool taraftarları İtalyanlara saldırmıştı. Yaşanan panik sonucu bir duvar çökmüş, taraftarların tel örgülere sıkışmasıyla 38 İtalyan taraftar ve 1 Belçikalı ölmüştü.