25 Mayıs 2017’de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Büyük Doğu Fikir Ocakları'nın öncülüğünde duyurulan “Bir milyon Anadolu gencini İdeolocya Örgüsü’yle buluşturma” amaçlı "Üstadı Anlama Seferberliği" toplantıları devam ediyor.
 
2017-18 yılını kapsayan, MTTB, Birlik Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Büyükdoğu Fikir Ocakları, Kökler Derneği, Akademya, İFAM, Memur-Sen, Şemsiye, Anadolu Selçuklu Ocakları, Genç İHH ve MÜMDER’in destek verdiği kampanyaya en son Milli Türk Talebe Birliği İstanbul Şube Başkanlığı 22 Ekim Pazar günü ev sahipliği yaptı.
 
Üstad’ı Anma Değil Anlama Zamanı” adlı programa konuşmacı olarak akademisyen-yazar Yusuf Kaplan, İFAM başkanı İhsan Şenocak ve Serdar Tuncer katıldı. MTTB konferans salonunda gerçekleşen program gençlerin yoğun bir ilgisini gördü.
 
Ortak Tavsiye “İdeolocya Örgüsü”
 
İlk olarak Serdar Tuncer, Üstad Necip Fazıl’ın Abdulhakîm Arvasî Hazretleri’ne olan muhabbet ve manevi bağına dikkat çekti. Gençlere Necip Fazıl’ın yüzü aşkın eseri olduğunu söyleyen ve bu eserlerin okunmasını tavsiye eden Tuncer, Üstad’ın İdeolocya Örgüsü adlı eserinin “Nakşi silsilenin başbuğlarından Arvasi Hazretleri”nin tasavvuf hikmetleriyle beslenerek tertiplendiğine inanıyorum” dedi. Tuncer, eserden şu satırlara vurgu yaptı:
 
“BÜYÜK DOĞU, çizmeli ayaklarla dışımızdaki iklimlere doğru kaba ve nefsanî bir yürüyüş olmaktan ziyade, rüzgârdan hafif topuklarla içimizdeki iklimlere doğru ince ve ruhanî bir sefer...”
 
Akademisyen-Yazar Yusuf Kaplan, Necip Fazıl’ın “milat” olduğunu, tarihimizin Necip Fazıl’dan önce-Necip Fazıl’dan sonra şeklinde anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Necip Fazıl’ın “dava adamı, fikir adamı, sanatçı” kimliğiyle üç yönlü belirmiş bir şahsiyet olduğunu ifade eden Kaplan, onun günümüz coğrafyasında baş gösteren tehlikeleri çok önceden haber verdiğini, özellikle Ehl-i Sünnet itikadına yapılan saldırılara, uydurma mezhep ve akımlara İdeolocya Örgüsü’nde sergilenen nizam fikri ve anlayışla meydan okunduğunu belirtti. Kaplan ayrıca son iki yüzyılda zirve yapan sosyal ve kültürel sömürgeciliğe İngiliz-Yahudi aklının öncülük ettiğini, coğrafyamızda “mezhep savaşı” çıkarmak için büyük tahribatlar oluştuğu değerlendirmesinde bulundu.
Doç. Dr. İhsan Şenocak ise, Ehli Sünnet’i itikad ve ibadette birçok sapkın görüşlere yer verilen İlahiyat Fakülteleri müfredatına neden İdeolocya Örgüsü’nün alınmadığını sordu. Ahlak, hukuk, toplum, kültür, eğitim ne varsa İslâm üst başlığı altında İdeolocya Örgüsü altında toplandığını, bunun yeni bir mezhep veya meşrep olmayıp Ehl-i Sünnet’in devlet görüşünü ortaya koyduğunu ifade etti.
 
Programdan Notlar:
 
Antalya, Adana, İzmir, Sakarya, Manisa, Çanakkale, Bursa, Bolu, Düzce gibi ciddi sayıda il ve ilçelerden aynı muhtevada program talepleri kaydedildi.
Burak Derneği Kadın Kolları Başkanı Saadet Gelembe’nin resmi katılımcı olmadığı halde kırık ayağıyla programda yer almasından misafirlerin etkilenişi gözlerden kaçmadı. Program sonu dağıtılan Büyük Doğu külliyatından eserlerin tükenmesini kabul edemeyip ısrarla kitap istemesi dikkat çekti.