“Temel sabitlerimiz ve kırmızı çizgilerimiz var” diyen Mirzabeyoğlu, İslâm gayesi etrafında;
“Hedefleri koyarsın ve ondan sonra bu hedeflere göre şartları değerlendirirsin. Her zaman ve daima aslolan, İslâm’ın faydasıdır! Bu anlamda çok pratik bir tavrımız var” ifadelerini kullandı.

90'lı yıllarda Mirzabeyoğlu yaptığı bir tesbitte; "Şartlar Türkiye'yi tarihî misyonunu üstlenmeye zorluyor" demişti! Bu sözüne atıf yaparak “Ortada yaprak kımıldamazken, obejektif verilerin tam tersini gösterdiği zamanda yaptığı tesbitlerin bugün elle tutulur, gözle görülür bir realite haline geldiğini” tesbitini yaptı. Ayrıca ABD'nin vaziyeti için de İngiliz tarihçi Arnold Toynbee'nin "Amerika ilerde bir tarım toplumu olacaktır" sözünü hatırlatarak bunun o şartlarda çok havada kalan bir tesbit gibi görüldüğünü ve anlaşılmadığını ifade ettikten sonra, kendisinin Türkiye için yaptığı, yukarıdaki tesbite de atıf yaparak; "Bugün Amerika içine doğru toplanmaya başlamıştır!" değerlendirnesini yaptı...

16 Nisan referandumu içinse “Tavrımız, doğrudan Evet’tir…” dedi; ayrıca “Elhamdülillah nice olmazlar oldu gördüğünüz gibi! Özellikle son 10 senedir!” “Bazı doğruları dün söyleseydik belki anlaşılmazdı. Niçin?.. Çünkü o gün onun alt yapısı yoktu. Nihayetinde her şey “galibine” tâbidir…” “Hani söylediğimiz bir şey vardı ya; bir bakarsın bir rüzgâr eser, her şey tersine döner diye… “Dün”ü bilenler, buradan neyi kastettiğimizi çok rahat anlayacaklardır! Bu çerçevede söylüyorum, Elhamdülillah nice olmazlar oldu!" ifâdelerini kullandı.