2007’de Malatya’da kurulan, şu âna kadar 8 ilde teşkilâtlanmış, birçok ilde de teşkilâtlanma hazırlıklarını sürdüren, 2015 yılı sonuna kadar ise 20’ye yakın ilde teşkilâtını tamamlamayı hedefleyen Büyük Doğu Fikir Ocakları, 21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleşen bir merasimle Üsküdar Bulgurlu’da İstanbul Büyük Doğu Fikir Ocakları’nı açtı ve faaliyetlerine yepyeni bir ivme kazandırdı.

20 yıldan fazla bir süre, muhtelif İslâmcı ve mukaddesatçı teşkilatlarda "Büyük Doğu-İbda bağlısı" kimliğiyle tabandan tavana her kademede hizmet veren tecrübeli teşkilâtçı Özden Yılmaz, Büyük Doğu Fikir Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütecek.

Büyük Doğu Fikir Ocakları Genel Başkanı Mehmet Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişilik bir heyetle Malatya’dan gelen gönüldaşların yanı sıra, İstanbul İl Başkanlığı’nın açılışına Bursa’dan, Eskişehir’den ve Düzce’den de Büyük Doğu Fikir Ocakları üye ve gönüllüleri katıldı. Mücbir mazeretleri dolayısıyla açılışa katılamayan gönüldaşların tebrik telefonları ise gün boyunca devam etti.

“İnancı inancımız olan herkese ve her kesime eşit yakınlıkta bağrımızı açıyor ve aktüel politik tartışma veya saflaşmalarda taraf olmaksızın, yalnızca yepyeni bir fert ve toplum nizâmı, devlet ve dünya düzeni projesi olan Büyük Doğu-İbda alternatifini fikir, ilim ve sanat çerçevesinde insanımıza tanıtmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuşan Büyük Doğu Fikir Ocakları yetkilileri, öğle namazından sonra başlayan ve gece geç saatlere kadar süren açılış merasiminde, gün boyu tebrik ziyaretlerini kabul etti.

İstanbul’un Anadolu yakasında ve Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinin kesiştiği Bulgurlu semtinde il merkezini açan İstanbul Büyük Doğu Fikir Ocakları, kısa bir zaman sonra, Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli semtlerinde de temsilcilikler açarak il teşkilâtını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Gün içinde süren gayriresmî açılış merasimi dışında, akşam namazının ardından yapılan resmî açılış merasimine ise, İbda Mimarı Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun gönderdiği ve Av. Hasan Ölçer’in okuduğu mesaj damga vurdu. Temenni, teşvik, müjde, ve tembihin bir arada olduğu ve sadece Büyük Doğu Fikir Ocakları üyeleri için değil tüm gönüldaşlar için kulağa küpe tesbitler ihtivâ eden bu tarihî mesajın ardından, sırasıyla Kıvam Hukuk Bürosu Başkanı Av. Hasan Ölçer, Büyük Doğu Fikir Ocakları Genel Başkanı Mehmet Kaya ve İstanbul İl Başkanı Özden Yılmaz birer konuşma yaptı ve misafirlerden gelen soruları cevabladı.

 

BÜYÜK DOĞU FİKİR OCAKLARI İSTANBUL ŞUBESİNİN AÇILIŞI MÜNASEBETİYLE İBDA MİMARI MÜTEFEKKİR SALİH MİRZABEYOĞLU’NUN GÖNDERDİĞİ MESAJ

Ocağın açılışının, ismine yakışır faaliyetlere vesile olmasını temenni ediyorum.

Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, misafirlerle beraber hepsini kutluyorum!

Hayırlı neticeler doğuracak amelleri için, aziz bir hatıra:

“GENÇLİĞİNİZE GÜVENMEYİN!”…

Allah bu davaya varis olma talebinde olanları, liyakat şuurundan mahrum etmesin!