99 Sürecinin en tarihî günlerinden biri olan “5 Aralık Metris Zaferi” gönüldaşlar tarafından büyük bir coşku ile kutlandı! 5 Aralık zaferinin 15. yıl dönümünde İstanbul’da “Kökler Derneği”nin salonunda bir araya gelen gönüldaşlar, bu büyük zaferin, en başta Türkiye olmak üzere, tarihin akışını değiştiren bir hadise olduğunu ve bu büyük hâdisenin neticelerinin bugün daha yeni yeni ortaya çıkmaya başladığını ifade ettiler…
Gönüldaşların 5 Aralık buluşması
Ahde Vefa Derneği, Akademya Dergisi, Anadolu Haber Günlüğü, Aylık Dergisi, Baran Dergisi, Fikre Özgürlük Platformu, Furkan Dergisi, Gaye Fikir Platformu, Gaye Genç Adam, Kafkas Çeçen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Müslüman Anadolu Gençliği ve Nabız Haber'in iştirakleriyle bugün İbda’cılar 5 ARALIK 1999 ZAFERİ vesilesiyle bir araya geldi...
FİKİRDE VE AKSİYONDA BİRLİĞE VESİLE OLMASI BAKIMINDAN BEREKETLİ olduğuna inandığımız toplantının diğer ayrıntıları şöyle;
Program öncelikle, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Furkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Saadettin Ustaosmanoğlu günün mânâ ve ehemmiyetine dâir kısa bir konuşma yaptı. Baran Dergisi adına Fatih Turplu, Aylık Dergisi adına Ömer Emre Akcebe, Nabız Haber adına Cumali Dalkılıç, Akademya Dergisi adına Hayrettin Soykan, Müslüman Anadolu Gençliği adına Fatih Ayhan, Anadolu Haber Günlüğü adına Tuncay Aksoy kısa birer konuşma yaptılar. Bu arada toplantı esnasında Ahde Vefa Derneği başkanı Tayyar Tercan da Bandırma cezaevi isyan davasında aldığı cezadan aranıyor olmasından ötürü tele-konferans ile programa iştirak ederek hazırda bulunanlara selamlarını iletti.
Bu güzel buluşma ile ilgili tabiî program akışı ise şu şekilde gerçekleşti:
Nabız Haber’den Salih Ahmet Sak’ın 5 Aralık’ta neler yaşandığına dâir toplantıya ev sahipliği yapan Kökler Derneği’nin kurucularından Saadettin Ustaosmanoğlu’na yönelttiği soruyla başlandı.
5 Aralık’ın açıklaması mümkün yönleri olduğu gibi, kuru akılla anlaşılamayacak birçok yönü de olduğunu, bunu anlama çabası içinde olmamız gerektiğini ifade eden Ustaosmanoğlu, İBDA Mimarı Salih Mirzabeyoğlu’nun yakınında bulunan kişilerden biri olarak şahitlik ettiği bazı hâdiseleri aktardı. Ustaosmanoğlu ayrıca Büyük Doğu-İbda’nın o günden bugüne mensuplarınca toplum nezdinde daha ileri ve gelişmiş seviyelerde nasıl temsil edilebileceği noktasında her türlü çalışmayı desteklemek gerektiğine işaret etti.
Bu sırada programa telefonla katılan ve dinleyicilere hitab eden, Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Sak, kısa bir selamlama konuşması yaptı;
Sak özetle şunları söyledi:
"Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum…
Öncelikle bu güzel buluşmayı gerçekleştiren ve katılan herkesi gönüldaşlık ruhuyla selamlıyorum…
Bu  güzel buluşma vesilesi ile, bu “tarihî zaferi” hatırlayan ve hatırlatan bütün dostlarımızı, gönüldaşlarımızı selamlıyorum…
Bir hareket;
Kendi geçmişine, kendi değerlerine, kendi tarihine sahip çıktığı, yaşadığı ve yaşattığı kadar vardır…
Ne mutlu bize ki, geçmişinde 5 Aralık gibi tarihî zaferleri olan bir harekete mensubuz..
5 Aralık Kumandanımızın da ifade ettiği üzere; 80 yıllık esaret hayatımızda tarihî bir dönüm noktası olmuştur…
5 Aralık’ın “içimizden” ve “dışımızdan” nasıl görülüp değerlendirildiği hepinizin malûmu olduğu için oralara girmiyorum…
Fakat sadece şunu söyleyebilirim:
Haliç Kongre Merkezi’nde yaşadığımız tablo, tarihinde 5 Aralık gibi zaferler bulunan bir hareketin, yeni sûretlerde tecelli etmiş bir mânâsıdır diyebiliriz…
Yani, 99 sürecinde gerçekleşen 5 Aralık Zaferi ile dün Haliç’te yaşadığımız muhteşem “çıkışın” kesinlikle zamanî bir bağı vardır!..
Tekrar bu güzel buluşmayı gerçekleştiren ve katılan bütün gönüldaşlarımıza Konya’dan sevgi ve selâmlarımı gönderiyorum…
Allah’ın selamı üzerinize olsun!..”
Şükrü Sak’ın bu kısa selamlama konuşmasının ardından program şöyle devam etti:
Baran Dergisi’nden Fatih Turplu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen anma toplantısına Aylık Dergisi temsilcisi olarak katılan Ömer Emre Akcebe ise, İBDA’nın bütün kesimlerce saygın karşılandığını ve bunun aydın kesimi için daha ciddi çaba isteyen iletişim, tanıtım ve tartışma imkânlarının genişletilmesi yönünde birtakım zorunlulukları beraberinde getirdiğini ifade etti.
Akademya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hayrettin Soykan, bu tür toplantıların her fırsatta gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Böylece katılımcılar arasında da ünsiyetin güçlenebileceğini ifade eden Soykan, kültür hamlelerini gerçekleştirmek için geç kalındığının ve bunun telafi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Nabız Haber temsilcisi olarak programa katılan Cumali Dalkılıç, İBDA Fikir Hareketi’nin önünde yeni bir nesil olduğunu ve bu nesle İBDA Mimarı’nın davasının anlaşılır ve temsil edilebilir seviyede aktarılması için ilgilisine düşen sorumluluklar olduğuna dikkat çekti.
Anadolu Haber Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Aksoy da, toplumun her kesimine ulaşılması için İslâmî olduğu kadar insanî yönlerin de ihmal edilmemesini, İslâmî olanın tabiî olarak insanî olduğunu hatırlattı.
Bu arada toplantıya destek verdikleri hâlde mazeretleri sebebiyle katılamayan Gaye Genç Adam yöneticilerinin iyi niyet ve dilekleri, ayrıca Gaye Fikir Platformu Başkanı sayın Fatma Parmaksız’ın “hayırlı olsun, gecemiz mübarek olsun” mesajları, Fikre Özgürlük Platformu adına ise Hakkı Aka’nın “böyle mühim bir günde arkadaşlarla bedenen beraber olmasak da kalbimiz ve ruhumuz 5 Aralık ruhunun zuhur ettiği her yerde” mesajları Fatih Turplu tarafından hazırda bulunanlara iletildi.
2 saat süren toplantı, 29 Kasım’da gerçekleşen Sayın Mirzabeyoğlu’nun “Adalet Mutlak’a” konferansına dâir intibaların paylaşımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Sonrasında davamızın selameti için, birlik ve beraberlik için, Allah’ın kalpleri birbirine ısındırması için dualar edildi... Nihayet Kökler derneği bahçesinde, "Bu uğurda NE DUR / NE DURAK / NE RAHAT Engelcileri eze eze" ve “BİRLİK, MÜCADELE, ZAFER!..” sloganlarıyla, gece son buldu…
Son olarak şunu eklemek istiyoruz ki:
6 Aralık günü Kökler Derneği nde gerçekleşen buluşma "niyet hayr, akibet hayr" hikmeti çerçevesince "beklenen"in ne olduğunu bize bir kez daha ihtar etmiş ve gerek cemiyetimiz mensupları ve gerekse bizi hiç tanımayan insanlar tarafından büyük bir heyecanla karşılanmıştır. 
Görünürde "küçük" gibi zannedilen bu buluşma öncesi ve sonrasında aralarında Kayseri, Konya, Zonguldak, Maraş, Düzce, Yozgat, Antalya, İzmir, Bursa, Trabzon, Rize, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Eskişehir olmak üzere Anadolu'nun bir çok yerinden telefon eden gönüldaşlarımız yüreklerinin bizimle olduğunu tarafımıza ilettiler.
Özellikle İstanbul'dan telefon eden bazı gönüldaşlarımız gelemeseler de bu tür bir buluşmanın son derece mühim olduğunu ifade etmişlerdir.
“İmanı olanın heyecanı vardır”sözü mucibince bu buluşmanın gerçekleşmesine vesile olan
Sayın Fatma Parmaksız, Ümit Elönü, Fatih Ayhan, Tuncay Aksoy, Hayrettin Soykan,
Şükrü Sak, Hakkı Aka, Ömer Emre Akcebe, Yakup Köse ve ismini sayamadığımız bütün herkese Baran Dergisi adına teşekkür ederiz.