Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Elazığ Şubesi üyesi bir grup, 28 Şubat "Post Modern Darbesi” nin 17. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. PTT Meydanı'nda toplanan grup üyeleri adına konuşan MTTB Elazığ Şubesi basın sözcüsü Ahmet Salih Demir, 28 Şubat sürecinin birçok vatandaşın haksızlığa ve zulme maruz kalması dolayısıyla tarihte unutulmayacak izler bıraktığını söyledi.

Bugün gelinen noktada milletin refahı, hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla ülkede büyük bir değişim yaşandığını ancak değişmeyen şeylerin de olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"İstanbul Tuzla'da çocuğunu almak için beklerken gözaltına alınan ve suçu tespit edilemeyen Salih Mirzabeyoğlu, Malatya'da cezaevinde tutulan MTTB'nin Malatya şube başkanlığını yapmış Zekeriya Şengöz ile MTTB üyesi Fahri Memur ve Yakup Köse 28 Şubat'ın izlerini günümüze taşımaktadır. Eğer 28 Şubat bitme sürecine girecekse bu mağdurların özgürlüğüne kavuşmasıyla olacaktır." Demir, 28 Şubat sürecinin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, sürecin izlerinin yapılacak olan yeni anayasa değişikliği ile tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.