Geçtiğimiz hafta Salı günü yerel saatle 17.11’deki silah sesleri üzerine akademisyenler ve öğrencilerin yaşadığı apartmana giden polis, üç gencin cesedini buldu.

Polis, ölenlerin kimliğini 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki Yusor Muhammad ve 19 yaşındaki Razan Muhammad Ebu Salha olarak açıkladı. 

Polise teslim olan 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks cinayetlerle ilgili olarak tutuklandı. Sosyal medyada cinayetlerin ‘yakın mesafeden infaz’ tarzında işlendiği ve kurşunların gençlerin kafalarına isabet ettiği iddia edildi.

Orta Kuzey Carolina bölge savcısı, bunun Müslümanları hedef alan bir saldırı olmadığını savundu. Oysa kamuoyuna yansıyan haberler canileşmiş Amerika vatandaşlarının kendileri dışında farklı düşünen insanlara tahammül edemediklerini ve bunun neticesi olarak üç masum gence kalleşçe ve adice saldırabildiklerini ortaya koymaktadır. Amerika sadece bu üç masumun katili değildir ki sesi çıksın; milyonlarca Ayşe’nin, Fatma’nın da katilidir. Bu yüzden sicili oldukça kabarık olan KATİL AMERİKA’nın sesi çıkmaz.

ABD ve Batı basını, sosyal medyada Müslümanlara yönelik bu saldırıyı görmezden gelmekle suçlanıyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #MuslimLivesMatter (Müslümanların da hayatı önemli) etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Batı medyası ve kökten batıcı Türk Medyasında “tık”yok

ABD medyası ölen üç Müslümanı görmezden gelmeye devam ederken, katil zanlısı adına sosyal medyada sayfalar açıldı. Bu sayfalarda İslâm’a ve Müslümanlara hakaret mesajları yayımlanmaya devam ediyor.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman gencin beyaz bir Amerikalı tarafından öldürülmesine tepkiler artarken ne dünya medyasının ne de Batıcılardan daha Batıcı Türk medyasının sessizliği şaşırtıcı. 

CNN, Reuters, Fox, CNN ve BBC başta olmak üzere büyük medya organları cinayeti ya görmedi ya da ölenlerin kimliğini gizleyerek adi bir vaka gibi göstermeye çalıştı.

Diğer taraftan Türk medyasında da Charlie Hebdo baskını sonrası bas bas bağıran Batı yalakası yayın organları da habere hiç değinmeden geçtiler. Bilhassa Müslüman Cemaat olma iddiasındaki Gülen cemaatinin medyasının Bugün ve Zaman gibi önde gelen yayın organlarının malûm güruhun Müslümanlığının nereye kadar olduğunu gözler önüne seriyor. 

Müslümanlar BBC'yi protesto etti

Londra'da BBC Genel Merkezi önünde toplanan protestocular, yayın kurumunu ABD'de öldürülen 3 Müslüman gençle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için protesto etti.

Protestoyla ilgili açıklama yapan gösterinin organizatörü Sabby Dhalu, 3 gencin öldürülmesinin “nefret suçu” olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Müslüman toplumun üyelerinin sürekli saldırganlar olarak gösterildiğini, ancak terörizm kurbanı olarak gösterilmediğini” kaydetti.

Dhalu, İngiliz basınının geçen ayki Paris saldırılarına yayınlarında geniş yer verdiğini anımsatarak, “3 Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili medyanın yayın yetersizliğinden dolayı üzüldük. Bugün burada yüksek sesle, ‘Müslümanların hayatları da önemlidir’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatih Camii'nde gıyabî cenaze namazı

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kayan, cenaze namazının ardından ölen gençler için dua etti. Platform Sözcüsü Abdullah Yıldız, burada yaptığı konuşmada, İslâm karşıtlığı ve düşmanlığının, geçen ay Fransa'ya taşındığını ve adeta bir sürek avı başladığını ifade ederek, Avrupa'daki Müslümanların korku içerisinde "Bize ne zaman sıra gelecek" diye beklediğini ve kendilerine bir zarar verildiğinde dünyanın sesinin çıkmayacağını çok iyi bildiğini anlattı.

HAMAS: Şehid edilen gençler Filistinli

Hamas, öldürülen 3 Müslüman gencin Filistinli olduğunu açıkladı ve cinayeti kınadı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde aynı aileden 3 Filistinli'nin öldürülmesi, çirkin bir cinayet ve korkakça ırkçı bir eylemdir" denildi.

Cinayetin kınandığı açıklamada, cinayeti işleyenin cezasını çekmesi için gerekenlerin yapılması konusunda ABD yönetiminin harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Erdoğan'dan Obama'ya “Neredesin Başkan?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyareti sırasında Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile düzenlediği ortak basın toplantısında ABD’de üç Müslüman gencin öldürülmesine ses çıkarmayan Batılı devletlere ve özellikle ABD’ye yüklendi. Erdoğan, “Özellikle Başkan Obama’nın, Sayın Kerry’nin, Biden’ın şu ana kadar hiç bir açıklama yapmamış olması çok manidardır. Ben Sayın Obama’ya sesleniyorum, ‘Neredesin Başkan?’ diyorum. Dışişleri Bakanına, Biden’e sesleniyorum ‘Neredesiniz?’ diyorum. Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken ‘Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın’ diye veriyor. Eğer siz, bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki; unutmayın, dünya 5’ten büyüktür. Ölenlere rahmet diliyorum, öldürenleri de lanetliyorum” dedi.

Erdoğan’ın yaptığı bu sert çıkıştan kısa bir süre sonra Obama katliam ile alakalı kısa bir mesaj yayımladı.