İslâm Dünyasının genelinde Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nu Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) hakaret içeren karikatürleri protesto edildi. Fransa’nın eski sömürgeleri olan Nijer, Senegal, Cezayir, Mali ve Moritanya’da ise Charlie Hebdo’ya karşı başlayan eylemler Fransa karşıtı gösterilere dönüştü. Nijer’deki eylemlerde çıkan olaylarda on kişi hayatını kaybetti. 

Cezayir’de meydana gelen gösteriler Fransa karşıtı eylemlere dönüşüp Fransa elçilikleri ve kültür merkezlerine yürüyüşler başlayınca Cezayir polisinin müdahalesi sert oldu. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, onlarca kişi de yaralandı. Mali, Senegal ve Moritanya’daki eylemlerde ise herhangi bir olay çıkmadı.

Nijer: Eski Fransız sömürgelerinden Nijer’de gerçekleştirilen Charlie Hebdo karşıtı eylemler Fransa karşıtı eylemlere dönüştü. Kalabalık Fransız kültür merkezi ve iki kiliseyi ateşe verdi. Nijer’in en büyük ikinci kenti olan Zinder’de meydana gelen olaylarda, Fransa bayrağının yakıldığı ve Hristiyanlara ait dükkanlara saldırılar gerçekleştiği belirtilirken Nijer polisinin de olaylara biber gazıyla müdahale ettiği ifade edildi. Nijer İçişleri Bakanı Hassumi Mesudi, olaylar sırasında on kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 45 kişinin de olaylar sırasında yaralandığı belirtiliyor. 

Yemen: Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) hakaret içeren karikatürler yayınlaması, Yemen’in başkenti Sana’da Fransız Büyükelçiliği yakınlarında protesto edildi. Müstakil Gençler adlı grubun öncülük ettiği gösteriye, çok sayıda üniversite öğrencisi, öğretim görevlisi ve gazeteci katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, göstericilerin büyükelçilik binasına yürümelerine izin verilmedi. Charlie Hebdo karşıtı sloganların atıldığı eylemde, ağır hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasına müsaade eden Paris yönetimi kınandı ve Fransız ürünlerine boykot çağrısı yapıldı.

Tunus: Tunus’taki Belediye Tiyatrosu’nun önünde toplanan grup, “Canımız sana feda olsun ey Allah’ın Resulü” yazılı döviz taşıdı, Charlie Hebdo’yu protesto etti.

Ürdün: Cuma namazı sonrası Amman’daki el- Hüseyni Camii önünde bir araya gelen binlerce Ürdünlü, son sayısında Müslümanlara hakaret eden karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisine tepki gösterdi. Müslüman Kardeşler Örgütü’nün (İhvan) öncülük ettiği eyleme çok sayıda aşiret temsilcisi ile milletvekili de katıldı.