İslâmiyetin en hızlı yayıldığı ülkelerden birisi ise Danimarka. 

Danimarka’da yayın yapan Metroxpress gazetesi, son yıllarda İslâm’ın terör olaylarıyla yan yana getirilmesinden sonra, Kuran’ı araştıran Danimarkalıların yüzlercesinin İslâm’ı kabul ettiğini yazarak İslamofobinin ters teptiğini vurguladı.

Gazetenin manşette verdiği haberde, İslam’ın Danimarka’da en hızlı büyüyen din olduğunu, medyada İslâm’ın terör dini gibi gösterilmeye çalışılmasının aksine İslâm’a karşı alakanın gittikçe büyüdüğünü yazdı. Gazete yıl içinde 500 Danimarkalının Müslüman olduğuna dikkat çekti.

Danimarka İslâm Kültür Merkezi Başkanı Fatih Alev, “medyada çıkan İslâm'la ilgili karalayıcı haberlere rağmen bir çok Danimarkalı İslâm dinini merak edip araştırıyor, araştırmalar sonucu Danimarkalılar anlıyor ki, İslâm onlara anlatıldığı gibi değil” dedi.

Danimarkalı sosyolog Brian Arly Jacobsen ise, ”Danimarkalılar meraklıdır, her önüne geleni kabul etmez. Camileri araştırır, Kur'an'ı araştırır, ona göre karar verir. Diğer etkense Müslüman gençlerle yetişen Danimarkalı gençler, Müslüman gençlerden çok etkileniyor” dedi.