28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” suçundan yargılandığı davanın 71. duruşması görüldü. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Söz alan sanıklardan Erdoğan Öznal, YÖK’te 7 yıl görev yaptığını, başörtüsü yasağının kalkmadığını, ancak “de facto” olarak kalktığını, Anayasa Mahkemesinin kararının devam ettiğini ileri sürdü. Çevik Bir’ in yazısı türbanla ilgili değil, katsayı ile ilgili olduğunu belirtti. Eğer böyle bir iddia varsa elinizde belge var mı?” sorusu üzerine de Benli, “Anayasa Mahkemesi kararı 1991’de verdi. Yüksek Mahkemenin kılık kıyafetle ilgi kararına Ahmet Necdet Sezer Bey muhalefet şerhi koydu. Eğer yasak olsaydı şerh koymazdı” dedi.


28 Şubat Davasındaki Ciddiyetsizlik İhanettir!

28 Şubat darbesinin görüldüğü duruşmalara mağdur ve yakınlarının ilgisizliği, mahkemenin özensiz tavrı, davanın sonucuna yönelik endişeleri artırıyor.

28 Şubat Postmodern darbesiyle ilgili 103 sanıklı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın seyri, müştekiler ve 28 Şubat Platformu STK’ları endişelendiriyor. Daha önce sanık generallerin mahkemedeki rahat tutumları ve buna heyet tarafından standart dışı hoşgörü büyük eleştiri konusu olurken, şimdi de sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını da kaldıran ara kararla birlikte davanın daha da uzayacağı işaretleri mağdurlarda kaygı yaratıyor. STK temsilcileri, “Millete ihanet davasına sessiz kalınmamalı” dedi.