15 Aralık gecesi evine gitmek için kullandığı belediye otobüsüne Arnavutköy girişindeki “kırsal” ve kameralardan uzak noktada düzenlenen bir operasyon ile gazeteci Yakup Köse gözaltına alındı. Hiçbir sebep gösterilmeden apar topar gözaltına alınmasıyla birlikte ilk önce Arnavutköy Taşoluk karakoluna, oradan Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
28 Şubat yargısının hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis ceza verdiği 2 ve Paralel Yargı’nın 25 Aralık’ta cezasını onadığı ancak hukuki süreçlerin hâlen devam ettiği davada gazeteci Yakup Köse’nin tutuklanması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.
 Yakup Köse, cezası onandığı zaman bu durumu “Küresel Cemaat İnfazı” olarak yorumlarken tutuklanıp Metris 1 nolu cezaevine götürülürken de “Fetullah Gülen gelecek hesap verecek!” şeklinde slogan attı.
Yakup Köse'nin avukatı Hamza Uçan, adliye önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Uçan, bu durumun Türkiye Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ve bu davanın kamuoyu vicdanında taşınamaz hale geldiğini, adil yargılanmanın ihlali' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptıklarını dile getirdi.
 
Yakup Köse’ye Zaman’dan ahlaksız teklif
Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Twitter'da Yakup Köse ile ilgili çarpıcı bir gerçeği açıkladı. Buna göre Gülen medyası Köse'ye hükümet aleyhinde konuşması için "ahlaksız" bir teklifte bulunmuş.
Kılıçarslan’ı arayan Yakup Köse, Zaman muhabirinin kendisini arayarak, mağduriyeti ile ilgili hükümeti suçlayıcı bir söyleşi talep ettiğini, Zaman muhabirinin “biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleşinin sana faydası dokunur” teklifine “elinizden geleni ardınıza koymayın, bana işkence edenlerden korkmadım. Sizden de korkmam” diyerek telefonu yüzlerine kapadığını anlattı.
 
Yakup Köse’nin tutuklanması hakkında kim, ne dedi?
Yakup Köse’nin tutuklanmasının ardında sosyal medyada da #YakupKöseOnurumuzdur tag’ı açıldı ve birçok isim Yakup Köse hakkında Twit attı.
Yusuf Kaplan: Yakup Köse'yi gözaltına alanlar, bizi Cumhurbaşkanı da başbakan da ilgilendirmez.. şeklinde konuşuyorlarmış...
Nevzat Çiçek: Yakup Köse gözaltında... 28 Şubat hukuku devam ediyor...
Fatih Tezcan: Paralel Örgüt mağduru Yakup Köse'nin avukatı şu an yolda, 15 dk içinde Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde olacak.Durumu takip ediyoruz.
Yıldız Ramazanoğlu: Yakup Köse 14 yaşından beri mağdur ediliyor. Özür dilemek yerine hala onun üzerinden gözdağı verme çabası. Allah görüyor.
 Sevda Türküsev: Yakup Köse'yi otobüsten niye alıyorsun. Evinden al alacaksan. Halk üzerinde korku algısı oluşturmak mı derdiniz.
 Nihat Nasır: Yakup Köse'nin paralelci polisler tarafından gözaltına alındığı iddia ediliyor. Doğruysa eğer bu bir meydan okumadır. Demek savaşa devam ha!
Merve Şebnem: Yakup Köse'yi belediye otobüsüne operasyon düzenleyerek almışlar. Paralellciler intikam için hep ona saldırıyor.
Ersoy Dede: Yakup Köse gözaltına alınmış. Belediye otobüsünden indirip almışlar. Yetmedi mi çektikleri artık Yakup'un?
İbrahim Danacılar: Çocukluğunu ve gençliğini ucuz gerekçelerle hunharca çaldığınız, mazlum kardeşim Yakup Köse'yi bu sefer, bu millet size teslim etmeyecek!
Abdulkadir Şen: Yakup Köse'yi mağdur edenlerin sorunu paralel devlet değil paralel dine mensup olmalarıdır.
İsmail Kılıçarslan: Yakup'un tutuklanması NYT'de, Haaretz'de haber olmayacak. Gözyaşı dökecek değiliz. 'Ya Muntakim olan, bizi intikamına memur et' der, geçeriz.
İlhami Atmaca: Yakup Köse Tutuklanmış... Ayıbın mükerreriyeti çürümüşlüktür...