23-27 Ekim tarihleri arasında, Tarihi Sirkeci Garında 4. Türkiye Dergi Fuarı düzenlendi. Fuara, Baran ve Aylık Dergisi başta olmak üzere 100 aşkın yayın kuruluşu katılı. Baran Dergisi olarak katıldığımız Türkiye Dergi Fuarı’nın bizim açımızdan çok bereketli geçtiğini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Beş gün boyunca dergi çalışanlarımızın nöbetleşe beklediği Baran Dergisi standına ilgi yoğundu. Özellikle gençlerin alakası bizleri çok sevindirdi. Her kesimden ve her yaş grubuna mensup okurlarımızla tanışmamıza vesile olan Türkiye Dergi Fuarı’nda ki standımıza Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başta olmak üzere, gazeteci yazar Fikri Akyüz, gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren (aynı zamanda Ahmet Taşgetiren fuarın onur konuğuydu), Rihle Dergisi kurucularından yazar Ebubekir Sifil Hoca gibi kamuoyunca tanınan-tanınmayan birçok kimse de gelerek bizlerle hasbihal ettiler. ..
Baran Dergisi’nin yakın zamanda bir fuara katılmamış olmasının eksikliğini de bu fuar vesilesi ile anladık. Dergimizi, düzenli olarak takip eden okurlarımızın yanı sıra, ilk defa duyan ve rastlayan yeni okurlar kazandığımızı da rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle gençlerin bu mevzuda (tanıtım) daha aktif olmamızı rica ettiklerini de buraya ekleyelim.
Standımıza zaman zaman öğrenci grupları da geldi; bazıları dergimizi ilk defa görür ve öğrenirken, bazı grupların ise Baran Dergisi’nin fuarda standı olduğunu duyduklarını ve özellikle ziyaret ederek destek vermek istediklerini bizlerle paylaştılar.
Birçok okurlarımız ise (Çorlu, Adıyaman, Ankara, Konya,) başka şehirlerde ikamet etmelerine rağmen İstanbul’da bulunuyor olmalarını vesile sayarak bizleri görmek ve katkıda bulunmak için standımıza geldiler, iyi dileklerini ve dualarını ilettiler.
Standımıza gelen ziyaretçilerin bir çoğu Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun sağlık durumundan, cezaevinden ne zaman çıkacağına kadar ve eserleri hakkında birçok soru tarafımıza yöneltildi. Tanıtım amaçlı getirdiğimiz Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun kitapları ilk iki günde elimizde bitince daha sonra tekrardan yayınevinden almak zorunda kaldık. Özellikle gençlerin “Yaşamayı Deneme” ve “ Gölgeler” isimleri eserlerini aradığını ve bizden istediğini de buraya bir not olarak düşelim.
Dergi fuarı ziyaretçilerinin, dergimize olan alakalarını şöyle izah edebiliriz; fuar için ayırdığımız dergilerin hepsi üç günde tükendi ve Baran Dergisi’nde arşiv için tuttuğumuz dergilerden getirmek zorunda kaldık. Ayrıca “İslam Devleti Şart”, “Yeni Çağ Başlıyor”, “Pişmanız Deyip Kurtulamadılar” ve “Ortadoğu’da İsrail Diye Bir Devlete Yer Yoktur” manşetini taşıyan dergilerimiz fuarda elimizde tükenmesine rağmen birçok okur almak istediklerini bize ilettiler.
Binlerce okurun ziyaret ettiği Türkiye Dergi Fuarı’ndan okur ve yazarların alakası başta olmak üzere, bazı eksiklerimizi görerek, yayınladığımız yazı ve haberlerin yansımalarını okurlarımızda bularak ayrıldık. Ayrıca bu ve benzeri faaliyetlerde mutlaka bulunmamız gerektiği gibi dersler aldığımızı da ekleyelim.
Özet olarak Türkiye Dergi Fuarı’nın bizim açımızdan çok bereketli geçtiğini ve yayımlarımızın bizim sandığımızdan daha geniş bir kitle tarafından takip edildiğini öğrendiğimizi söyleyebiliriz.
Son olarak bizzat standımıza gelerek iyi dilek ve temennilerini ileten, alakalanan Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı’ya, gazeteci yazar sayın Fikri Akyüz beyefendiye, gazeteci yazar sayın Ahmet Taşgetiren beyefendiye, Rihle Dergisinin kurucusu ve yazarı, sayın Ebubekir Sifil Hoca’ya ve desteklerini gösteren gönüldaşlarla genç okuyuculara Baran Dergisi olarak teşekkür ederiz.