TÜRDEB’in düzenlediği 6. Dergi Fuarı 12-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Sirkeci Garı’nda gerçekleştirildi. Bu organizasyonun en önemli özelliği ise Filistin, Mısır ve Bosna başta olmak üzere birçok ülkeden dergilerin de katılımıyla dergi fuarının ilk kez uluslararası bir boyut kazanmasıydı. 
Baran Dergisi her fuarda olduğu gibi bu fuarda da okurların büyük alâkasına mazhar oldu. Bilhassa Ehl-i Sünnet vel Cemaat yoluna vurgu yaptığımız sayılarımız büyük alâka görürken, Fetullah Gülen Örgütü’ne teksif ettiğimiz nüshalarımıza yönelik ilgi de büyüktü.
Fuarda dergimizi yakından takip eden okurlarımız olduğu gibi henüz ulaşamadığımız ve sesimizi duyuramadığımız büyük bir kitle olduğunu da fark ettik. Standımızı ziyaret eden okurlarımız “Kumandan Salih Mirzabeyoğlu yakın tarihte bir konferans verecek mi?”, “İBDA fikriyatını bizlere anlatabilir misiniz?”, “Panel, buluşma, toplantı gibi organizasyonlar düzenliyor musunuz?” gibi sorular yönelttiler. Bize yöneltilen soruları cevaplayarak ziyaretçilerimize gerekli bilgilendirmelerde bulunduk.
Altı gün boyunca devam eden fuarda dergi satışı gerçekleştirdik, birçok dergiyi okurlarımıza hediye ettik ve yeni okurlara da ulaştık.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Milli Gazete Yazarları Ekrem Şama ve Ali Haydar Haksal, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol’un yanı sıra birçok gazeteci yazar da standımızı ziyaret edenler arasındaydı.


OKURLARIMIZA BARAN DERGİSİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİ SORDUK:
(1)
İlk olarak kendinizi tanıtır mısınız?
Adım İsmail Çavuş. Bulgaristan’dan geldim. 
Baran Dergisi’ni ilk gördüğünüzde nasıl bir intiba oluştu?
Baran Dergisi’ni ilk kez burada dergi fuarında gördüm. Dün derginizi aldım buradan. İlk harfinden son harfine kadar okudum. Bir dergiyi elinize aldığınızda ilk harfinden son harfine kadar, sıra ile okumak şart değil; fakat Baran Dergisi ilk harfinden son harfine kadar okuttu kendisini bana.  Dergiyi çıkaran arkadaşların her birini tek tek tebrik ediyorum. Ayrı ayrı her yazının üzerinde durdum, her yazı muhtevası bakımından çok değerli.
Tenkid ettiğiniz bir nokta var mı?
Bu mücadelenin bize de getirilmesi hususunda eksik kalındığı için tenkid edebilirim ancak. Bu mücadeleyi bize de getirmelisiniz. Bilhassa Gülen cemaati ile olan mücadeleniz takdire şayan. Bu adamları silkip sırtımızdan atmalıyız.
İnşallah.
Tekrar tüm ekibinizi tebrik ediyorum. 

(2)
İlk olarak adınızı öğrenebilir miyiz?
Adım Ahmet Öztürk.
Baran Dergisi’ni ne zamandan beri takip ediyorsunuz?
İki senedir sürekli takip ediyorum.
Genel olarak bir tenkidiniz var mı?
Müsbet bir tenkid olarak, derginin logosunun değiştiğini gördüm bu hafta. Eski logo da güzeldi; fakat yeni logonun çok daha alaka çekici ve güzel olduğunu söyleyebilirim. Menfi tenkidim ise şudur, daha farklı ve devrimci bir mizanpaj olabilir. Bir de eskiden olduğu gibi renkli sayfalar kaldırılıp siyah-beyaz olabilir yahut da tüm sayfalar renkli olursa daha estetik görünür. Elbette ki bunlar dergi ekibinin bileceği işler, ben Baran Dergisi’nin bir okuyucusu olarak sadece şahsî fikirlerimi söylüyorum.  Bundan farklı olarak belki sayfa sayısı artırılarak her meselede bir söz söylenen daha muhtevası zengin bir hâl alabilir. 
Yıllar yıllar önce Kâzım Albayrak ağabey Taraf Dergisi’ni haftalık olarak çıkartmaya başladığı zaman dergide “zaman artık bize bir günlük gazeteyi ihtar etmeye başladı” şeklinde bir cümlesini okumuştum.  O zamandan beri Büyük Doğu-İBDA Fikriyatı’na nisbetle yayın yapan bir günlük gazetenin olmasını çok arzu ettim. Günlük gazete çıkarmanın çok farklı ve meşakkatli bir iş olduğunun da farkındayım; fakat inşallah yakın bir dönemde günlük gazete ile kavgada daha güçlü bir yumruk hâline geliriz. Allah büyüktür ve olmazları oldurandır. 
Teşekkür ederiz fikirlerinizi bizle paylaştığınız için.
Asıl biz çalışmalarınız için sizlere teşekkür ederiz.