Dikkatle okunması ve takip edilmesi gereken bir haber, öyle ki insana hangi dağda kurt öldü, dedirtecek cinsten: Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) ABD'nin terör listesinden çıkarılıyor.

Basnews'te yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Irak ve İran Danışmanı Brett McGurk, iki Kürt partisinin en kısa zamanda Amerikan “terör örgütleri” listesinden çıkarılacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı İran ve Irak Danışmanı McGurk, kendisine sunulan bir soru önergesine verdiği cevapta "Kürtler bizim Irak’taki en yakın müttefiklerimizdir. Terörizme karşı savaşta bölgede barış ve huzuru sağlamak için çok ciddi katkıları oldu. Bu yüzden KDP ve KYB gibi önemli iki Kürt partisinin halen ABD’nin terör örgütleri listesinde olması kabul edilemez. En kısa zamanda bu partiler, listeden çıkarılacaktır" dedi.

Barzani’nin 15 Ocak’tan itibaren Avrupa ve ABD’de bir dizi temaslarda bulunacağı açıklanmasına rağmen ABD ziyareti bölümü programdan kaldırılmıştı. Barzani’nin ABD ziyaretini partisinin terör listesinden çıkarmadığı için iptal ettiği iddia edilmişti.