Ak Parti Gençlik Kolları Silivri Cezaevi’nde bulunan gönüldaşımız Yakup Köse’yi ziyaret etti. Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın bu ziyareti TV 24'de Ersoy Dede'ye değerlendirdi...
Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde de Yakup Köse'nin katıldığı bir mitingde tekbir getirdiği için 14 yaşında cezaevine atılarak işkenceye maruz bırakıldığını aktaran Gençlik Kolları Genel Başkanı Boynukalın, “Bir genç ne yapar, eyleme gider, tekbir çeker, kavga eder, aşık olur, türkü söyler, şiir okur, muhabbet eder, dostlarıyla çay içer, konsere gider. Bunları yapar. Yakup Köse tam da bunları yaptığından dolayı 20 yıldır hapiste. 14 yaşında bir Çeçenistan mitingine katıldı. Katıldığı mitingde tekbir çektiğinden dolayı bu çocuk yaştaki insanı akşam ailesinin yanından alıkoydular” dedi.
Biz de Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın ile Yakup Köse ziyaretini ve Ak Parti Gençlik Kolları’nın durumunu konuştuk. Bu söyleşiyi Baran Dergisi'nin 427. sayısında bulabileceksiniz.
         
          Ayrıca 
Mazlum-Der Cezaevi Komisyonu da Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Yakup Köse’yi ziyaret etti.
Yapılan açıklamada şöyle dendi: “Cezaevi Komisyonumuz tarafından icra edilen “cezaevi ziyaretleri” faaliyetleri kapsamında, 28 Şubat brifingli yargılamalarının simgesi haline gelmiş olmasına rağmen halen cezaevinde tutulan Yakup Köse ile 5 Mart 2015 tarihinde Silivri Cezaevinde görüşülmüştür. Yakup Köse ile cezaevlerinin genel durumu, yaşanan sıkıntılar, 28 Şubat süreci hukuksuz yargılamaları hakkında yapılabilecekler, günlük siyasi ve kültürel meseleler vb. hususlarda uzun değerlendirmeler yaptık. Yakup Köse, “28 Şubat yargı kararları yüzünden cezaevinde olan Müslüman tutsakların yeniden yargılanma yolunun açılması ve sürgünde olan daha önce yıllarca cezaevinde bulunan Tayyar Tercan gibi isimlerin özgürlüğüne kavuşması ile alakalı çalışmaların hızlandırılmasını” istediğini ifade etmiştir.
Yakup Köse ayrıca: “Biz 28 Şubat bitti demeden 28 Şubat bitmiş olmayacaktır!” diyerek bu anlamda hepimizin üzerine ciddi sorumluluk düştüğünü ifade edip, herkese selamlarını iletti.