RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, Cumhuriyet bayramından bir gün sonra kurulda görüşülen raporun Atatürk ve CHP’ye ciddi hakaretler içermesine rağmen AK Parti kontenjanından seçilen üyelerin durumu en hafif ceza ile geçiştirmek istediklerini söyledi. Öztunç, “Atatürk’e, CHP’ye ‘Allahsız’ diyeceksin ama ceza vermeyeceksin. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ya da AKP’lilerden birine en ufak eleştiriye en ağır cezayı vereceksin. Bu tamamen hukuksuz bir davranış” dedi.

ALLAH’A DÜŞMAN İLAN EDİYOR

Öztunç ve Süleyman Demirkan RTÜK’te dün konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Kanal A’da Atatürk’e hakaret edildiğini ancak, Üst Kurul’un ceza vermekten çekindiğini belirten Öztunç şöyle devam etti:

“Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yılını kutladıktan bir gün sonra Üst Kurula, Atatürk’e ve CHP’ye ağır hakaretlerin olduğu bir yayının raporu geldi. Yayında Atatürk ve CHP için bunlar Allahsız din düşmanı diyor. Hatta bununla da kalmıyor ‘Tek parti döneminde CHP milletvekilleri TBMM’de meclisin ortasında Allah’a küfrederler miydi... Yani milletvekilliğini sürdürmek için, TBMM’nin ortasında Allah’a küfrediyor CHP Milletvekili Rasih Kaplan. O CHP’yi yöneten işte Atatürk, İsmet İnönü demek ki Allah’a küfretmeyi siyasi ikbalini yürütmek için, sağlamlaştırmak için bir şey olarak görüyorlar. Bunlar halkalı, boyunları tasmalı şu Allah düşmanı Allahsız partinin kapı kulları, köleleri olarak dinlerinin haysiyetini, şahsi şerefini, ırz namus adına bildikleri ne değer varsa, çünkü Allah’ına küfredilmesi karşısında hissiz, etkisiz, tepkisiz kalan bir insanın bundan sonra ırzdan, haysiyetten, şereften, namustan bahsetmeye hakkı olamaz. Oylarınızı hırsıza vermeyin diyecekler, CHP’ye verilsin. Mübarek olsun gidin verin oyunuzu’ deniyor. Atatürk’ü ve CHP’yi Allah’a düşman ilan ediyor.”

Ne diyelim bu kadar sözden sonra CHP’li Öztunç denilmesi gerekenleri demiş. Tartışalım abi, kaldırın şu "put"u koruma kanununu.