“Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesince Noel Baba operasyonu davasında İBDA Mimarı Salih Mirzabeyoğlu ve diğer sanıklar hakkında durdurulan infazın devamına ilişkin verilen karara karşı itiraz etmiş ve bu haksız ve hukuksuz kararın kaldırılmasını talep etmiştik.
Bilindiği üzere, itirazımızı inceleyen Mahkeme, haklı talebimizi kabul ederek NOEL BABA operasyonu davasındaki infazın durdurulmasına karar vermiştir. Bu haliyle de yukarıda belirttiğimiz mahsup talebimiz güncelliğini ve önemini o an için yitirmişti. Yukarıda belirttiğimiz itirazımızın görülmesi sırasında bir tehlike husule gelmemesi için mahsup talebinde bulunmuştuk.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen yeniden yargılama kararı sonrası muhtemel beraat kararı verileceğini ve bu halde 16 yıllık bir mahkumiyetin ve infazın bulunduğunu ve bu 16 yıllık infazın bu dosyaya mahsubunu talep etmiştik.
09.09.2014 tarihinde yaptığımız mahsup talebimiz, gerekli inceleme, yazışma ve araştırmalar sonucunda kısmi olarak kabul edilmiş ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yeniden yargılama davası sonuçlanıncaya kadar NOEL BABA operasyonu davasının infazı ikinci defa durdurulmuştur.
Böylece, Noel Baba operasyonu ile ilgili herhangi bir olumsuz karar çıkması halinde bile, ana davadan nihai karar çıkana kadar, İBDA MİMARI’nın cezaevine girme tehlikesi bertaraf edilmiştir.”