Selâm ve Duâ İle...

Mübarek Ramazan Ayının bereketinden faydalanmayı Rabbimiz bizlere nasib eylesin...

1071 Senesinde Sultan Alparslan komutasındaki ordu ile Malazgirt’ten Anadolu topraklarına Batı Medeniyeti’nin son dönem en köklü devleti olan Bizansı tarumar ederek giren Müslüman Türkler, İslam’ın sancaktarlığını Anadolu merkezinden yapmaya başladığından beri, küfrün her cephesi tarafından Anadolu topraklarına göz dikilmiş ve kimi zaman doğrudan, kimi zaman ise içeriden güve gibi kemiren işbirlikçiler vasıtası ile Anadolu özelinde bütün İslam coğrafyası o günden bu yana muazzam bir saldırı altındadır.

Zamanın Ruhu, bugün İslam’ı işaret ederken Üstad Necip Fazıl’ın da tabiriyle “Sancak Anadolu’da düştü, Anadolu’dan kalkacaktır!..” Bunun bilincinde olan İslâm düşmanları bugün de sancağın kalkmaması adına memleketimizde her türlü çabayı sarf etmektedirler.

Anadolu, yine üstadın ifadesi ile “Tarih boyunca cihanın en büyük mana ve madde imparatorluğuna dayanak vazifesini gördükten sonra, dört asırdır öksüz, mazlum, harap ve mahrum yaşayan; Bir asırdan beri de ihanetlerin en acıklısına uğrayan, derken ananevi tahammül ve tevekkülünün üstünde ruh eşkiyasının çatı kurduğuna şahit olan misilsiz çile ve işkence arsası...”na döndürülmüştür.

Kapağımızda bu ruh köküne, Anadolu’nun mânâsına dikkat çekerek “Taksim edilemeyen İslam Toprağı Anadolu” dedik. Kapak mevzuumuzu, Taksim Gezi Parkı hâdiselerini vesile ederek yazarımız Ali Acar “Gezi Parkı’nın Ekonomi Politiği” ve Müberra Nur Kılıç “Bu Gezi Fikri Nerelerden Gezip Geldi” başlıklı yazıları ile değerlendirdiler.

Yazarımız Sezâi Dilbilen “Ramazan Çapulcuları” başlıklı yazısı ile, her Ramazan Tv ekranlarında görmeye alışık olduğumuz, görünüşte din adamı gibi olan şaklaban ve soytarıları kaleme aldı; alaka ile okuyacağınızı umuyoruz.

Metin Acıpayam “Seyyid-i Tâhâ” hazretleri, M. Yavuz Uçum Adlî Hatalar, Burcu Mercan’ın “Batı’nın Pırtıkları”, Sezâi Kırlangıç “Mukaddesatçı Kürt ve Müslüman Kürdistan” başlıklı yazıları ile bu ay dergimizdeler.

Ayrıca sizler için A. Kuloğlu’nun Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan bir yazısını iktibas ettik. Bunun yanı sıra, Ramazan olması hasebiyle Necip Fazıl’ın “Bedr Gazası” başlıklı yazısını ve Şükrü Sak’ın Kumandan Salih Mirzabeyoğlu ile yaptığı, Millî gazetede bir bölümü yayımlanan söyleşinin tam metnini sizlerle paylaşıyoruz.

Dergimizde sizler için derlediğimiz çeşitli mevzulardan haberler ile kültür sanat sayfalarımızı da bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda buluşmak dileği ile...

Rabbimiz bizleri Ramazan Ayında Müslümanların zaferine şahid etsin inşallah!