Selâm ile...

Gaza ve Rahmet ayı olan mübarek Ramazan ayı içinde olmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da dünyanın dört tarafında Müslümanların baskı ve kötü muamele altında olmasının burukluğunu da yaşıyoruz. Son olarak Arakan’da Budistler tarafından binlerce Müslüman işkenceden geçirildi, binlercesi de katledildi. Suriye’de “insan hakları” ihlal ediliyor, “insanlar zulüm görüyor” diye çığırtkanlık yapanlar, binlerce Müslüman’ın katledildiği Arakan’a sessiz kalmayı yeğledi. Onlara sormak gerekiyor, “Suriye’dekiler insan da, Arakan’dakiler hayvan mı!?” Elbette Suriye’deki Müslümanlar da zulüm görmesin; ama Batı ve işbirlikçilerinin pohpohladığı bir mekân olunca işler biraz daha farklı oluyor görüldüğü üzere...

Belirttiğimiz gibi Müslümanlar son 150 yıldır derin bir uyku ve buhranın içerisindeyken, bu buhrandan çıkmanın ve Müslümanları içerisinde bulundukları durumdan kurtarmanın tek yolu bayrağı düştüğü yer olan Anadolu’da yeniden kaldırıp burçlara dikmektir. Kapağımızda bu mevzuyu işledik ve “İSLÂM DEVLETİ ŞART! TÜRKİYE KURTULMADAN; NE FİLİSTİN, NE ARAKAN, NE TÜRKİSTAN KURTULUR!” diyoruz. Kapak mevzumuz ile alakalı yazıyı Fatih Turplu kaleme aldı.

Fahri Özcan, “Rahmet Sakisi Ramazan” başlıklı yazısında, içerisinde bulunduğumuz mübarek ay Ramazan için “İlk on günün rahmet, ikinci on günün mağfiret, üçüncü on günün ise cehennemden azad olma ayıdır” diyor.

Adalet Eski Bakanı Av. İsmail Müftüoğlu, “Kıbrıs Satıldı! Haberiniz Var mı?” başlıklı yazısında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin artık sadece adının kaldığını ve hükümet yetkililerinin maalesef Kıbrıs meselesinde milleti uyuttuğunu” belirtiyor.

Bu hafta TAYAD Başkanı Avukat Behiç Aşçı ile füze kalkanı meselesi başta olmak üzere çeşitli meseleler üzerine Fatih Turplu’nun yapmış olduğu söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz. Av. Behiç Aşçı “Halkımızın Gâvura Alerjisi Vardır!” diyor.

Carlos (Salim Muhammed), bu hafta, homoseksüel askerlere ABD ordusunun kapısının açılmasından bahsediyor ve “Gülen ve Erdoğan Homoseksüel ABD Askerleri İçin Ne Diyor?” diye soruyor.

Seçip derlediğimiz haberlerle her hafta olduğu gibi bu hafta da gündemi sizler için sorguluyoruz.

Hasan Karakaya, 22 Temmuz’da Yeni Akit Gazetesi’ndeki köşesinde “Mirzabeyoğlu Yeniden Yargılanmalıdır” başlıklı bir yazı kaleme aldı, bu yazıyı sizler için iktibas ediyoruz.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde tefrika edilen eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 115. bölümü ve “ANADOLUCULUK (YERYÜZÜ MESCİD KILINDI)” altbaşlığı ile devam ediyor. Büyük bir alaka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Sezâi Dilbilen, “Tesettür Davamız”ı ele alıyor ve bununla alakalı meseleleri değerlendiriyor.

Sezâi Kırlangıç, “Kürdistan’ın Özgürlüğü Diyerek Kürtleri Asimile Etmek” başlıklı yazısında “Kürt İslâmsız düşünülemez ve Kürt İslâmsız olamaz” diyor.

Gülçin Şenel, “Telegramın Babası Prof. Delgado’nun Ardından” başlıklı yazıyı kaleme alıyor.

Arka kapağımızda Mehmet Metiner’in Yenişafak Gazetesi’nde kaleme aldığı “Salih Mirzabeyoğlu” başlıklı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Bu haftaki muhtevamız bu kadar, önümüzdeki hafta yeni bir Baran’da buluşmak üzere...

Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri ve dualarımızı kabul etsin inşallah...

Allah’a emanet olun...