Selâm ile...

Yeni bir haftada yeni bir Baran Dergisi ile tekrar birlikteyiz.

Geçtiğimiz dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bir değişim yaşandığı üzerine bir çok tartışma yaşanmıştı; bu tartışmalara rağmen “aynı tas aynı hamam” süregelen düzen devam ediyor. İBB Şehir Tiyatroları yeni dönem repertuar listesine yine Üstad Necip Fazıl’ın eserlerini almadı. Bu meseleyi kapağımızda değerlendiriyoruz. Fatih Turplu’nun da bu mevzu ile alakalı yazısını kapak yazısı olarak dikkatinize sunuyoruz. Ayrıca bu mevzu etrafında Faruk Hanedar’ın Yazarlar Birliği Eski Başkanı Muzaffer Doğan, Tiyatro Sanatçısı İbrahim Kalkan, Gazeteci-Yazar Ali Eyvaz ve Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil ile yapmış olduğu söyleşileri sizlerle paylaşıyoruz.

***

Diğer taraftan Güneydoğu’da hareketli günler yaşanmakta. PKK ve Türkiye arasındaki savaş iyice kızışmakta. Kırsal alandaki çatışmalar sürerken 20 Ağustos Pazartesi günü Gaziantep’te bir bombalı eylem gerçekleştirildi. 8 vatandaş ölürken, 10’u ağır olmak üzere 66 kişi de yaralandı; fakat ölü sayısının artacağını tahmin ediyoruz.

***

Sezâi Kırlangıç, “Kültür Mafyası ve Mafya Kültürü” başlıklı yazısında “Kültür Mafyası kavramını manalandırabilmek için, bildiğimiz ve sayısız defa yazılarımızda ve konuşmalarımızda istifade ettiğimiz Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun Kültür tanımına bakmalıyız” diyor.

Carlos (Salim Muhammed), “Kumandan Mirzabeyoğlu'nu niçin cezaevinde tuttuklarını şimdi anlıyorum. Cihadçıları böylesi şeyler yapmaktan menedeceği, insanları doğru hedeflere yönelteceği için, O'nun gibi bir insan, O'nun gibi doğuştan bir lider çok tehlikeli. Cezaevinden dışarı çıkmalıydı oysa O” diyor. Yazısının başlığı ise “Mirzabeyoğlu Çıksaydı Suriye’de Böyle Olmazdı”

Adalet Eski Bakanı Av. İsmail Müftüoğlu, “Karadayı Neden Dışarıda?” başlıklı yazısında 28 Şubat post-modern darbesi sorumlularından birisinin de Karadayı olduğunu belirtiyor.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde tefrika edilen ve birinci cildi kitaplaştırılan yeni eseri “Ölüm Odası - B Yedi” 119. bölüm ve “ÖLÜM ODASI (ERJENG-İ MÂNİ)” altbaşlığı ile devam ediyor.

Abdulkadir Polat, “Unutulan İslâm Beldeleri” başlıklı yazısında Arakan, Patani ve Moro’yu ele alıyor.

Gülçin Şenel’in yazısının başlığı “Alev Alatlı Telegrama Karşı Uyarıyor”.

Dergimizde ayrıca dünyadan ve Türkiye’den sizler için derlediğimiz ve dünya görüşümüz çerçevesinde yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Ayrıca Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun özgür kalması için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. Akit Gazetesi bunu haberleştirdi. Bunu da arka kapağımızdan sizlerle paylaşıyoruz.

Gelecek hafta yeni bir Baran Dergisi’nde buluşmak dileğiyle...

Allah’ın selâmı üzerinize olsun...