Selâm ve duâ ile...

Yeni bir Baran Dergisi ile daha beraberiz.

Dünya kaynayan bir kazan; ümmetin akıncıları, mücahidleri dünyanın her tarafında İslâm uğruna cihad ediyor, kavga ediyor, savaşıyor. Manzara karanlık olarak gözükse de inşallah bu manzaranın sonrası Müslümanların galibiyetiyle berrak bir hâl alacak, bütün duamız ümidimiz bu...

***

Hatırlandığı üzere Barbarlıkta sınır ve hız tanımayan Batı Somali'nin madenlerini yağmalamakla kalmayıp topraklarını da kurutmuş ve kendilerini de Somaliler açlık, susuzluk, hastalık ve insanca yaşama hürriyetinden mahrum ederek tarihin görmediği işkence ve zulmü gerçekleştirmişlerdi. Sonra Türkiye girdi devreye ABD'nin- Batı'nın geçtiği yerlere yardımlar götürdü. Batı öldürdüklerini bile kendileri temizlemiyor yine başkasına yaptırıyor. Benzer bir durum Suriye'de gerçekleşiyor. Batı bu işin "kaymağını" yiyecek, Türkiye de derdini çilesini çekecek. Türkiye’nin burada alacağı tavır Somalililere zulmedenlerden hesap sormak ve Suriye'ye yahut bize zulmeden de hesap sormaktır.

***

Fatih Turplu kapak mevzumuzu ele aldığı “Cihad İçinde Geçen Bir Ömür” başlıklı yazısında Şehid Bayram Ali Öztürk hocanın ehli sünnet vel cemaat çizgisinden zerre taviz vermeyen kişiliğinden bahsederken, katillerinin hala serbest olduğuna ve dava dosyasının kaybolmasına vurgu yaparak: “Şehidimiz Bayram Ali Öztürk’ün Dava Dosyası Niçin Kayıp; Nerede?” diye soruyor... Mevcut hükümet işine geldiği yerde Ergenekon Operasyonu yapıyor, işine gelmediği yerde İBDA’cılara yağmur gibi ceza yağdırıp hapse atıyor. Bu hafta kapak mevzumuzda hükümetin herhalde işine gelmediği için çözmediği dosyalardan “Bayram Ali Öztürk Hoca Dosyası”nı mevzu ettik.

***

Adalet Eski Bakanı Av. İsmail Müftüoğlu, “Abdullah Gül Açıklamalı ve Hesap Vermelidir!” başlıklı yazısında “Kanunların arkasına saklanarak, milletin bilmesi gerekenleri saklamaya çalışmak, elbette ki doğru değildir” diye uyarıyor.

Geçtiğimiz günlerde ünlü Alman dergisi Der Spigel’de Fetullah Gülen Cemaati hakkında bir makale yayınlanmıştı. Fahri Özcan bu makale etrafında bir yazı kaleme alıyor. Yazısının başlığı “Alman Der Spigel’den Gülen’e ‘Allah Baba’ Yakıştırması”...

Carlos (Salim Muhammed), bu hafta “Dünya Basını ‘Pussy Riot’la Meşgul” başlıklı yazısında “Ne var ki şimdi tüm mevzu, bu hafif, bu ahlâksız üç kadın... Haftalardır, aylardır, tüm basın bunlardan bahsediyor. Oysa bu kadınların temsil ettiği hiçbir şey yok” diyor ve bunun etrafında Rusya’yı ve bugünkü durumunu ele alıyor.

Sezâi Kırlangıç, bu hafta iktisadî bir mevzuya değiniyor. Değindiği mevzu da aslında Türkiye ve dünyada kapitalizmin getirmiş olduğu en büyük yaralardan biri olan gelir dağılımındaki eşitsizlik üzerine. Yazısının başlığı Üstad Necip Fazıl’ın mısralarından birisi: “Bir Kişiye Tam Dokuz, Dokuz Kişiye Bir Pul; Demokrasi Budur!”

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Baran Dergisi’nde tefrika edilen yeni eseri “Ölüm Odası B-Yedi”nin birinci cildi olan “Ölüm Odası B-Yedi / Giriş” geçtiğimiz haftalarda yayın evi tarafından kitaplaştırıldı. “Ölüm Odası B-Yedi” ise Baran Dergisi’nde tefrika edilmeye devam ediliyor. Bu hafta “TAVSİYE (MÜ'MİN MÜ'MİN'İN AYNASIDIR)” altbaşlığı ve 120. bölümü ile dergimizde...

Önemine binaen Ebubekir Sifil’in Milli Gazete’de kaleme aldığı “İran’ın Varlık Sebebi” ve Yakup Köse’nin Milat Gazetesi’nde kaleme aldığı “Mütefekkir” başlıklı yazıları dikkatinize sunuyoruz.

Ahmet Tevfik Dayan ise “Milliyetçilik Şuur Olarak” başlıklı yazısı ile bu hafta dergimizde...

Gülçin Şenel, Gog isimli eseriyle tanıdığımız Giovanni Papini'nin Monokl yayınları tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan eseri “Düşsel Konçerto”dan bahsediyor.

Dergimiz muhtevasında ayrıca Gündemin Sorgulanması ve derlemiş olduğumuz haberleri de bulabileceksiniz.

Selâm ve dua ile...

Unutmayalım ki cihad ve gaza içinde geçen bir ömür, hayırlı bir ömürdür; öbür türlü yemek, içmek, tuvalete gitmek ve çayları sağdan dağıtmaktan ibaret bir hayat ancak özde değil sözde Müslümanların hayatıdır.