Selâm ile...

Yeni bir Baran Dergisi ile bu hafta da birlikteyiz.

Yahudilerin finanse ettiği, İslâm’a ve Peygamberimize hakaret eden “Müslümanların Masumiyeti” isimli filmin internette gösterilmeye başlanmasından sonra, Müslümanlar üzerlerine düşeni yaparak tepki koydu. Tüm dünyada Amerikan elçilikleri önünde ve meydanlarda protesto eylemleri düzenlendi. Libya’da gerçekleştirilen protestoda Amerikan Büyükelçisi öldürüldü. Diğer gösterilerde de bir çok Müslüman yaralandı ve hayatını kaybetti. Bu meseleyi kapağımıza taşıyoruz ve “Ortadoğu’da Cihad Coşkusu! Diş’e Diş, Kan’a Kan!” diyoruz.

Dergimizde ülke ülke gerçekleştirilen eylemleri bulabileceksiniz.

Diğer yandan kapak mevzumuzu manşetimizle aynı başlığı taşıyan yazısında Sezâi Dilbilen ele alırken “Tabii hadise bu kadar basit değil, sen Âlemlere Rahmet Peygambere küfredeceksin bu âlem yerinde rahat duracak. Olacak şey mi? Kalbinde zerre miktarı iman olan hemen "iman öfkesi"nin gereğini yerine getirip yükseltti sesini ve Resul'e olan sadakatini haykırdı İT soyuna” diyor.

Ayrıca kapağımızla ilgili diğer bir yazıyı ise Fatih Turplu kaleme aldı. “Demokratik Tepki Ne Demek?” başlıklı yazısında Fatih Turplu “Müslümanların Masumiyeti” filmine karşılık Türkiye’deki Müslümanların tavrından bahsettiği yazısında “Provokasyon veya değil neticede rezalete tepki gösterilmesi gayet yerindedir; bununla birlikte İsrail ve ABD'nin hesaplarının üstünde Allah'ın da bir hesabı var; burada esas konuşulması gereken İslâm dünyası ve Müslümanların "gerekeni gerektiği yerde" yapmak esprisi içinde, vazife şuurunda olup olmadıkları, bunun üzerinde ne kadar durduklarıdır?” diyor.

Ali Acar, Türkiye’nin gelinen noktadaki iktisâdî durumundan bahseddiği “Yaz Sonrası, Kış Öncesi” başlıklı yazısında, 2013 senesinin çok zor bir sene olacağından bahsediyor ve “Yeni bir başarı hikâyesi yazılmaya başlanmıştı ama arka plandaki tehlikeden bahseden yoktu! Sonbahara girilirken Müslüman Anadolu halkı üzerinde kara bulutlar belirmeye başladı. Bu 2013 senesinin zor bir yıl olacağı haberini veriyordu.” diyor.

Carlos (Salim Muhammed), Ortadoğu’da yaşanan hareketlilik ve protestolardan bahsettiği “Korkuyorlar Öyleyse Kaybedecekler” başlıklı yazısında “Korkuyorlar. Tarihin en güçlü ordusu, ellerindekilere nazaran bir hiç olan birtakım silâhlara sahip bazı genç insanlardan korkuyor. Çok hoş! Irak'ta meselâ, halkı katlettiler, devlet başkanını öldürdüler ama yenildiler. Aynısını Libya'da yaptılar. Ama şimdi? Herkes silâhlı artık.” diyor.

Bu hafta Fatih Turplu’nun, Yazar Yavuz Bülent Bakiler ile yapmış olduğu söyleşinin “Muhsin Yazıcıoğlu ve Türklük” üzerine olan birinci bölümünü sizlerle paylaşıyoruz. Büyük bir alaka ile okuyacağınızı umarken, haftaya bu söyleşinin kaldığı yerden devam edeceğini belirtelim.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Baran Dergisi’nde tefrika edilen ve birinci cildi kitaplaştırılan “Ölüm Odası B-Yedi” eseri 123. bölüm ve İBRAHİM ETHEM"TEFEKKÜR AKLIN İLİĞİDİR!" alt başlığı ile devam ediyor.

Sezâi Kırlangıç, sizler için “Peygamberimize Hakaret Edenlere Peygamberimizin Verdiği Cezalar” başlığı ile güzel bir yazı kaleme aldı.

Geçtiğimiz haftada dergimizde Bolu Valiliği’nin Bolu F-Tipi Cezaevi yakınında eylem yapmayı yasakladığını haberleştirmiştir. Bu hafta Gülçin Şenel bu mesele ile alakalı bir yazı kaleme aldı. Yazısının başlığı “Bolu Cezaevi Önünde Eylem Yasağı’nı Nasıl Okumalı”...

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek hafta görüşmek üzere...

Allah’a emanet olun...