Selâm ve Dua İle…
Bu hafta dünyada ve Türkiye’deki ekonomik sistemi ele aldık; hâkim modelin bir soygun sistemi olduğunun altını çizerek, İslam’a muhatap bir anlayış ile yaklaşılmadan başta ekonomi olmak üzere bütün içtimâi meselelerin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulamayacağını iddia ediyoruz. Kapak yazımızı Fatih Turplu kaleme aldı. 
Kapak mevzumuz ile alakalı Kâzım Albay ise “İşsizlik, Yoksulluk ve Gelir Dağılımı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yine kapağımız ile alakalı olarak, Faruk Hanedar ise, Sabah gazetesi yazarı Süleyman Yaşar ile iktisat üzerine bir söyleşi gerçeklekleştirdi; “Faiz Lobisi” ve diğer meselelerin ele alındığı bu söyleşiyi alaka ile okuyacağınızı umuyoruz.
Mevlüt Koç “Küfür Yobazlığının Böylesi” başlıklı yazısı ile, Faruk Selim ise “Tehlikeli Duruş, Duran Yürüyen ve Susan Adamlar” başlıklı yazısı ile Gezi Olayları’nı farklı perspektiflerden değerlendiriyorlar.
Zeynel Abidin Danalıoğlu “Doğu Türkistan” ile alakalı bir yazısı, Abdullah Kuloğlu ise Yeni Şafak’ta yayımlanan bir yazının iktibası ile “28 Şubat’ın İskilipli Atıf’ı Salih Mirzabeyoğlu” başlıklı yazısı ile dergimizdeler.
Salih Mirzabeyoğlu’nun kaleme aldığı Ölüm Odası B/YEDİ bu hafta 163. bölümü ile dergimizde…
Yazarımız Taha İnci ise bu hafta “sekülerizm” mevzuunu ele alıyor ve dünyevileşmeyi irdeliyor. Metin Acıpayam ise Harf devrimi üzerine yazdığı yazılara devam ediyor ve bu hafta “İsmail Karakuzu” yu anlatıyor.
Gündeme dâir haberlerimiz, yorumlarımız ve diğer içeriğimiz ile birlikte bu haftanın muhtevası böyle.
Gelecek Hafta görüşmek üzere Allah’a emanet olun; Ramazan ayı’nın hepimize rahmet, bereket ve kurtuluşlar getirmesi duasiyle…