Selâm ve Dua ile…

Uluslararası konjonktürdeki değişimler Türkiye'yi bağımsız bir devlet olması gerektiği hususunda yeniden ihtar ediyor. Bugünün siyâsetçileri her ne kadar bu hakikati göz ardı etmek için ellerinden gelen gayreti sergileseler de, kafalarını ülkenin çukurlarındaki problemlerden kaldırıp ta bir türlü bakışlarını ufka dikmek basiretini gösteremeseler de, bu durum kaskatı bir vâkıa olarak karşımıza dikiliyor. 

Son olarak Batı'nın Ukrayna'da sebeb olduğu iç karışıklığa karşı Rusya'nın sergilediği tutum, dünya üzerinde yeniden denge siyasetinin işletilebilmesinin önünü açarak Türkiye için büyük bir fırsat meydana getiriyor.

Kayıtsız şartsız Batı hâkimiyetine teslim vaziyette geçen bunca seneden sonra tam da Batı teşvikiyle kurulan Suriye politikasının, Batı'nın Türkiye'yi kaderine terk etmesi üzerine iflas ettiği şu demde, Türkiye’nin boyunduruğunu kırıp atması ve etrafında yeniden şekillenmekte olan konjonktüre nisbetle ince bir dış politika, denge siyâseti güderek mevcut sürtüşmenin arasından yükselmesi mümkündür.

Böyle hassas bir dış politika gütmenin ve sürdürmenin yolu da içerideki birlikten geçmektedir. Batılıların elinde oyuncak olmuş camiaların, sermayenin ve medya unsurlarının, Putin'in Rus oligarklara ettiği şekilde muamele görmesi gerekir ki; bugün hükümetin sadece “söylemler” üzerinde yürüttüğü ve her şeyi bir seçim malzemesine indirgeyen tavrı ile sağlıklı adımlar atılamaz.

Hem içerideki bu konuyla alâkalı hem de Ukrayna'da cereyan eden hadiseler etrafında Rusya-Türkiye ilişkilerini anlatan yazarımız Ömer Emre Akcebe'nin "Bağımsızlık Adına Bir Fırsat Daha..." başlıklı yazısını dergimizde okuyabilirsiniz...

Tuncay Aksoy bu hafta “Kırım’ı boşaltıyorlar!” başlıklı yazısı ile dergimizde…

Kâzım Albay bu hafta “Çağın Yenilikçi Sistemi İBDA” başlıklı yazısı ile dergimizde; 20. Yüzyılın buhranının bir sonraki yüzyıla devrettiğini ve yenilikçi bir sistemin hâlen inşaâ edilemediğini ve İBDA BAKIŞ AÇISI İLE BAKILMADAN DÜNYANIN YAŞADIĞI BUHRAN’IN DİNMEYECEĞİNİ anlatıyor…

Carlos (Salim Muhammed), kapak mevzumuzu başka bir açıdan ele alırken “Kırım’da neler olabilir?” sorusuna cevaplar veren bir analizle dergimizin 373. sayısında...

Yeni yazarlarımızdan Ömer Yavuzer bu hafta iktisat ile alakalı yazdı; yazısının başlığı “Merkezdeki Değer”…

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun kaleme aldığı ve her hafta dergimizde tefrika edilen Ölüm Odası B/YEDİ ismli eserinin bu haftaki alt başlığı “İRFAN DAĞI”…

Gülçin Şenel ise bu hafta “Hazıra dağ dayanmaz, uzmanlaşmadan hiçbir şey olmaz!” başlıklı yazısı ve yorumu ile her zamanki dergi sayfamızda…

Haberlerimiz, haber-yorumlarımız ve diğer içeriğimiz ile birlikte bu haftanın muhtevası böyle; haftaya görüşmek üzere Allah’a emanet olun ve alışkanlıklarımızın esir ettiği sıradanlığa düşmemek için birbirimizi uyarmayı unutmayalım vesselam!