Önsöz: 

Selâm ve Duâ ile,

Gün geçmiyor ki İslâm âleminin çeşitli yerlerinden felâket haberleri gelmesin. Bu haberlerin geldiği yerlerden birisinin de Türkiye olduğunu unutmadan devam edelim. Mısır’da, Müslümanların Mübarek rejimine karşı giriştikleri ihtilâl hareketi muvaffak olmuş fakat rejim unsurları tam mânâsıyla tasfiye edilip yerlerine yetişmiş kadrolar atanamadığı için, kısa bir süre yapılan darbe ile Müslümanlar suçlu durumuna düşmüşlerdi. Son birkaç aydır da bizim İstiklâl Mahkemeleri’nden tanıdığımız yargı sahneleri Mısır’da perdelenmekte ve Müslümanlara karşı büyük bir kıyım tezgâhlanmaktadır. 528 kişiye bu mahkemelerde verilen idam cezaları karşısında dünyanın geri kalanının sessizliği ve işlenen cürmün bedelinin ödetilmemiş olması, Sisi’nin, gemi azıya almasına vesile olmuş olacak ki bu sefer 683 Müslüman’a daha idam cezası verildi.

Bu cezaları veren mahkemeyi-tiyatroyu biz yakinen tanıyoruz, Türkiye’de İstiklâl Mahkemeleri, DGM’ler ve son olarak özel yetkili mahkemeler derken aynı oyunun bir çok defa perdelendiğine şahitlik ettik. Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun yargılandığı mahkemenin neden olduğu hukuksuzluk gün gibi orta yerde duruyorken daha dün diyebileceğimiz bir vakitte, 32 Müslümana Türkiye Mahkemelerinde-tiyatrolarında 228 sene hapis cezası verildi.

Tüm bu hukuksuzluklar, haksızlıklar neden oluyor? Neden gerçek mânâ da Müslümanlar bir araya gelerek kendi haklarını aramayı beceremiyor, yapılan haksızlıklara dur diyemiyorlar? İstiklâl Mahkemeleri’nin meydana getirdiği korku imparatorluğuna neden boyun eğiliyor ve neden birileri günlerini gün ederken, kendilerine lâzım olan yasaları bir gecede çıkartılarken Müslümanlar’ın maruz kaldıkları haksızlıkları hukuksuzlukları seyrediyorlar? 

Kapak konumuzu yazarımız Ömer Emre Akcebe kaleme aldı ve İslâm âleminin içinde bulunduğu vaziyeti “Doldur ve Kapa” başlıklı yazısında değerlendi.

***

Yazarımız Salim Muhammed (Çakal Carlos) “Erdoğan'ın Ermenilere Dilediği Başsağlığı” başlıklı yazısında geçen haftanın bu önemli politik hâdisesinin analizini yapıyor.

Bu hafta yazar ve editör Ahmet Özcan ile bir söyleşi gerçekleştirdik; Anadolu ve Anadolu insanı ekseninde memleketimizin siyâsî durumunun konuşulduğu bu söyleşiyi alaka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

***

Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun kaleme aldığı ve her hafta dergimizde tefrika edilen Ölüm Odası B/YEDİ'nin bu haftaki alt başlığı Devr-i Daim (Hakîm Çile)...

***

Sezâi Kırlangıç'ın geçen hafta birinci bölümünü yayımladığımız “Kürdistan Felaketin Eşiğinde” başlıklı yazısının devam bölümü ve Ramazan Sevinç “Ebû Eyyûb El Ensari Bin Zeyd (R.A.)” başlıklı yazısıyla bu hafta dergimizde... 

Yazarımız Gülçin Şenel her zamanki gibi kültür sanat mevzuunu aktüel meseleler ile örtüştürerek farklı açılardan nasıl bakılacağını-bakmamız gerektiğini anlatmaya devam ediyor; bu hafta “Abdülhamid Han ve Sherlock Holmes” başlıklı yazısıyla dergimizde...

Haberlerimiz, haber yorumlarımız ve diğer içeriğimiz ile bu hafta dergimiz muhtevasında yer alan yazıların özeti bu kadar. Haftaya görüşmek üzere Allah'a emanet olun; ömrümüz geçiyor, azığımız neler?