Selâm ve duâ ile…

Ortadoğu’yu darmadağın eden ve istikrarsızlaştıran ABD-İsrail ve hempası, Türkiye’nin kendi kararlarını alan bir ülke olmaya çalışmasının önünü kesmek için memleketimizi iyice tarassut altına almaya başladı. Geçtiğimiz hafta memleketimizin 35 ilinde gelişen hâdiseler bunun bir göstergesidir. Fakat, diğerlerinden farklı olarak kurdukları kumpas bu sefer memleket çapında ve bir nevi Türkiye’nin “yumuşak karnı” mesabesindedir. Türkiye Cumhuriyeti rejimi kurulduğundan bugüne devre devre kanırtılan meselelerden birisi de “Türk-Kürt kavgası” meselesidir; oysa İslâm bu topraklardaki insanları, yani “Anadolu İnsanı” diye tâbir ettiğimiz bu memleketin insanının bir potada eriterek şu ırktan - bu ırktan ayrımından ziyade İslâm kardeşliği çerçevesinde mezcetmiştir. Bu açıdan bakarak söyleyelim ki, Salih Mirzabeyoğlu’na “Kürt meselesi” etrafında sorulan bir soruya cevabında söylediği gibi “Kürt meselesi değil, Kürt’ün meselesi ne olmalıdır?” ekseninde bu hâdiseler ele alınmalıdır…

ABD-İsrail ve Batılıların birçoğu Türkiye’yi tarassut altına almak adına memleketimiz içinde çeşitli senaryolar hazırlayarak Müslüman Anadolu halkını yine birbirine kırdırma peşindedir; çeşitli meselelerin kaşınarak oynandığı oyunlardan birisine şahitlik ettiğimiz bu demlerde Müslüman olmanın gerektirdiği biçimde hâdiselere yaklaşmamız zaruridir. Millet, bir gaye-dava etrafında kenetlenen fertlerden müteşekkil bir yapı olduğuna göre ve bizlerin de Müslüman olmamız sebebiyle davamızın “pazarlıksız Allah ve Resûlü davası” olmasından mütevellit, hadiselere etnisiteye dayalı kafatasçı milliyetçilik zaviyesinden değil, Müslüman olarak yaklaşmamız gerekmektedir. Bu mânâda Kürtler Müslüman milletinin aslî unsurlarındandır ve Kürtleri emperyalizmin trenine bindirmeye çalışmak bu unsuru uçurumdan aşağı yuvarlamakla eşdeğerdir. Kapağımızı bu mesele etrafında şekillendirirken “Emperyalizmin Uşaklığından Kürtlere Hayır Gelmez!” manşetini kullanıyoruz.

Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe, “Gerçek Eksene Doğru” ve Sezâi Kırlangıç “Kürt’ün Kürtle İmtihanı” başlıklı yazılarında işlediler.

Güneydoğu’da yaşanan hadiseler üzerine Hüda-Par Sözcüsü Said Şahin ile kısa bir tele-söyleşi gerçekleştirdik. Bu söyleşiyi dergimiz sayfalarında bulabileceksiniz.

Ayrıca Ömer Emre Akcebe ve Faruk Hanedar’ın Yeni Şafak ve Daily Sabah Yazarı Merve Şebnem Oruç hanımefendi ile gerçekleştirmiş oldukları röportaj da dergimizin sayfalarında… Alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Carlos (Salim Muhammed)’in yine kapak mevzumuza paralel olan yazısının başlığı: “Kürtler ve İslâmcıların Kobani’deki Savaşının Sorumlusu Emperyalistlerdir”…

Kültür-Sanat sayfalarımız arasında Gülçin Şenel’in “Kafesten Kaçan Kuş: Franz Kafka” başlıklı yazısını bulabileceksiniz.

Dergimizde ayrıca sizler için derlediğimiz kültür sanat haberlerini,  yorumladığımız güncel haberleri ve diğer muhtevamızı da okuyabileceksiniz.

Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere Allah’a emanet olun.