Selâm ve Duâ ile…


Kapitalizmin temelinde, yaklaşılan her hadise yahut objeye maddî çıkar penceresinden bakılması yatar. Bugünkü dünya düzeninde egemen güçlerin bilhassa ABD’nin fikrî altyapısı buna dayalıdır. ABD’nin bugüne kadar yapmış olduğu savaşların, başlattığı operasyonların ucunda o anki olmasa bile gelecekteki iktisadî kaygıları vardır. 

Çeşitli uluslararası organizasyonlarla dünyanın kontrol mekanizmasını oluşturan emperyalistlere göre dünya ufak ufak parçalara ayrılıp yenilmesi gereken bir pizza gibidir. Bunun da yolu kendi dışlarında kalan dünyanın iktisadî, siyasî ve içtimaî sahada istikrarsız ve çehre olarak kolay manipüle edilebilir olmasından geçer. 

100 yılı aşkın süredir İslâm coğrafyasında da emperyalistlerin istedikleri olmakta, Müslümanlar tarafından bir birlik sağlanamamakta… Bilhassa Sovyetlerin çökmesi ile beraber Batı’nın karşısında sistem olarak durabilecek bir tek Müslümanlar kaldı. Bunun tabii neticesi de emperyalistlerin kapitalist sisteme entegre edemedikleri İslâm alemine son bir haçlı seferi başlatmasıydı. Bir taraftan emperyalistler Müslümanları bombalarken, diğer taraftan içeride de Şiiler, Vehhabiler ve daha birçok unsur Ehl-i Sünnet Ve'l-Cemaate saldırmaya devam etti. Bugün gelinen noktada taarruzun her an daha da şiddetlendiğini görüyoruz.  Tüm bu saldırılara rağmen Ehl-i Sünnet Ve'l-Cemaat emperyalizmin karşısında dimdik ayakta duruyor. Yavuz Sultan Selim’in Şiilere, Abdülhamid Han’ın Vahhabîlere karşı açtığı savaş sürüyor. Halid-i Bağdadî Hazretlerinin ekmiş olduğu Nakşîlik tohumu bu coğrafyayı ayakta tutuyor. Bu vesileyle kapağımızda “Emperyalizmin Düşüremediği Tek Kale: Ehl-i Sünnet Vel Cemaat” manşetini atıp bu uğurda ömrünü harcamış sembol şahsiyetlerin bir kısmını takdim ettik. Süleyman Hilmi, Said Nursî, Şeyh Said gibi Ehl-i Sünnet büyüklerini de rahmetle anıyoruz.

 Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe, “Emperyalizmin Tek Düşmanı Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat” başlıklı yazısında işliyor.

Yazarımız Şükrü Sak’ın Mehmet Metiner ile yaptığı “Türkiye Tarihi Misyonuna Sahip Çıkmaya Çalışıyor” başlıklı röportajımızı da dergimizde bulabilirsiniz. Alaka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Carlos (Salim Muhammed), “Ortadoğu’da Gelinen Durum ve Dünyayı Bekleyenler” yazısında IŞİD meselesi etrafında Ortadoğu’da yaşanan hadiselere değiniyor.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde tefrika edilen eseri “Ölüm Odası B-Yedi”, alt başlığı “Besmele-Selam” olan 232. bölümü ile devam ediyor. 

Sezâi Kırlangıç, “Kürdistan İçin Katliam Çanları Çalıyor” başlıklı yazısıyla dergimizde…

Gülçin Şenel, Sadettin Ustaosmanoğlu’nun “Sanat” isimli yeni kitabı üzerine bir yazı kaleme aldı.  

Dergimizde her hafta olduğu gibi haber-yorumlarımızı ve kültür-sanat haberlerimizi de bulabilirsiniz. 

Gelecek sayımızda görüşmek üzere…

Allah’a emanet olun…